Ο Ορέστης Λάζος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με καθηγητή τον Μάκη Θεοφυλακτόπουλο και τον Κυριάκο Κατζουράκη. Αποφοίτησε επιτυχώς από το Μεταπτυχιακό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με κατεύθυνση τις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης. Συμμετείχε σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις, σεμινάρια και workshop σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Ορέστης σήμερα ζει στην Κομοτηνή και αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις καλλιτεχνικές του ικανότητες και ανησυχίες πάνω στα μουσικά όργανα.

Ποιο ήταν το πρώτο ερέθισμα για να ασχοληθείς με τα καλλιτεχνικά και πως πήρες την απόφαση να σπουδάσει το αντικείμενο αυτό;
Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο ερέθισμα, απλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγράφιζα και με την σωστή καθοδήγηση και στήριξη από τους δικούς μου ανθρώπους ακολούθησα αυτόν τον δρόμο, σπουδάζοντας στην Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης αρχικά και στην συνέχεια στο μεταπτυχιακό της Καλών Τεχνών της Αθήνας με αντικείμενο της Ψηφιακές Μορφές Τέχνης.

Πως σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με μουσικά όργανα;
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ζήτησα από έναν φίλο να μου δώσει το παλιό του το μπάσο για να δοκιμάσω να το ζωγραφίσω, επηρεασμένος από την δουλειά ενός καλλιτέχνη ο οποίος ζωγράφισε μια κιθάρα PRS για λογαριασμό του Tremonti. Ενθουσιάστηκα με την διαδικασία και με το αποτέλεσμα και έτσι συνέχισα με το επόμενο όργανο. Ο μουσικός δένεται συναισθηματικά με το όργανο με το οποίο παίζει και αποκτάει μια σχέση σχεδόν ερωτική. Για μένα η πρόκληση ήταν να μετατρέψω αυτό το όργανο σε έργο τέχνης που θα είναι και ένα χρηστικό αντικείμενο, δεν θα είναι κρεμασμένο σε έναν τοίχο, άλλα ο μουσικός θα το κρατάει στα χεριά του, θα παίζει με αυτό, και θα είναι ένα όργανο μοναδικό και ιδιαίτερο.

deamonpainter1
Ποσό καιρό σου παίρνει να τελειώσεις ένα όργανο; Κάνεις δικά σου σχέδια ή σου δίνουν οι πελάτες συγκεκριμένες οδηγίες;
Ο χρόνος δεν είναι συγκεκριμένος. Εξαρτάται από τις απαιτήσεις του σχεδίου κυρίως. Μέχρι στιγμής τα σχέδια είναι δικά μου, αλλά είμαι ανοιχτός στο να συζητήσω και να δουλέψω πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει κάποιος στο μυαλό του
Τα υλικά που χρησιμοποιείς τι διάρκεια έχουν στο χρόνο;
Τα χρώματα είναι λάδια και ακρυλικά ζωγραφικής και από πάνω πέφτει βερνίκι για να προστατέψει και το σχέδιο αλλά και την κιθάρα.

lazos1
Ποσό χρόνο χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις ένα όργανο και τι κόστος έχει;
Χοντρικά θα έλεγα ότι χρειάζεται περίπου ένας μήνας. Το κόστος διαφέρει ανάλογα με το πρότζεκτ και βέβαια πάντα κατόπιν συνεννοήσεως με τον πελάτη.

Ποιος καλλιτέχνης είναι η μεγαλύτερη επιρροή σου;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν καλλιτέχνη, νομίζω ότι αυτό ισχύει και σε όλες τις μορφές τέχνης, είναι ένα συνονθύλευμα καλλιτεχνών και έργων τα οποία μας επηρεάζουν το καθένα για τους δικούς τους ιδιαίτερους λόγους.
Πως μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί σου;
Μπορεί κάποιος να δει και να παρακολουθεί το σύνολο της δουλειάς μου στην σελίδα μου facebook: Deamon Painter ή και στο email: lazos.orestis@gmail.com

lazos8
ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Υπεύθυνος Σύνταξης

Ο Σάββας Στανής μεγάλωσε στην Κομοτηνή και είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού FC των Dream Theater, βραβευμένο από τη Warner music και την ifpi για τις πωλήσεις του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Έχει περάσει από τα μουσικά περιοδικά Rock On και Rock Hard ενώ βρέθηκε πίσω από την κονσόλα του Atlantis 105,2. Λατρεύει το φαγητό με αδυναμία στα burger και ζει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γνωρίσει από κοντά τον Antony Bourdain.

Leave a Reply

  • (not be published)