Το Unicorn tattoo studio λειτούργησε για πρώτη φορά στις αρχές του 2001 στο κέντρο της Γλυφάδας και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς στον πιο εμπορικό δρόμο της περιοχής.

Διαθέτοντας πολυετή πείρα στην τέχνη της δερματοστιξίας και του body piercing, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας και προσφέροντας μια τεράστια γκάμα σχεδίων δίνει στον καθένα την ευκαιρία να αποκτήσει το tattoo της αρεσκείας του και την εγγύηση ότι θα φύγει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Το καινούριο τους προσωπικό αποτελείται από τον Bill, Mente και Gismo, νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, γεμάτοι όρεξη με πολλές ιδέες και φαντασία που αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ξεχωριστά tattoo η να καλύψουν διορθώσουν τα παλιά σας (cover up) με απόλυτη επιτυχία.

Στο body piercing η Tiffany και ο Billy που χρησιμοποιούν υποαλλεργικά σκουλαρίκια υψηλής ποιότητας τιτανίου, βελόνες μιας χρήσης και εργαλεία αποστειρωμένα για ένα ασφαλές piercing.

Στην υποδοχή και επικοινωνία ο Aldo και ο Same πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν.

Εμείς επισκεφτήκαμε το Unicorn όχι για μια ακόμα συνέντευξη. Εγώ μαζί με τον Νικόλα Τολίκα επιχειρήσαμε να κάνουμε το πρώτο μας tattoo για να βιώσουμε σε πρώτο πρόσωπο αυτή τη μοναδική εμπειρία αλλά να μιλήσουμε ταυτόχρονα και με δυο εκ των καλλιτεχνών που δημιουργούν” στο studio.

Μια συνέντευξη που σημαδεύτηκε από μελάνι και (λίγο) πόνο…

unicorn3
Καταλαβαίνεις πότε κάποιος ξέρει τι θέλει ή όταν απλά θέλει να κάνει tattoo λόγω μόδας;
Mente: Φυσικά. Με το που ανοίγει η πόρτα ψυχολογείς τον πελάτη. Είναι κάποιοι που παρασύρονται εδώ απλά και μόνο επειδή έχει κάνει tattoo κάποιος φίλος τους.
Billy: Πολλές φορές σου λένε ότι θέλουν να κάνουν ένα tattoo επειδή είναι cool.

Έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις γνώμη σε κάποιον;
Mente: Πολλές φορές. Αν δε μου αρέσει αυτό που θέλουν να κάνουν τους το λέω.
Billy: Ναι. Είναι αρκετοί αυτοί που έρχονται με σχέδιο που έχει φτιάξει κάποιος γνωστός τους. Συνήθως δεν είναι καλής ποιότητας και αισθητικής γι’ αυτό και συζητάμε μαζί τους για κάτι καλύτερο. Παρατηρείται όμως και το φαινόμενο να θέλουν το λάθος σχέδιο σε λάθος σημείο.

Αλλάζουν εύκολα άποψη;
Mente: Αν είναι συνειδητοποιημένοι σε αυτό που θέλουν να κάνουν όχι. Πολλοί από αυτούς όμως δεν είναι σίγουροι και έτσι με τη συζήτηση καταλήγουμε πάντα σε κάτι καλύτερο.

Πως θα χαρακτήριζες το tattoo στην Ελλάδα ως επάγγελμα; Έχει μέλλον;
Mente: Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλά studios. Η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα και μπορώ να πω ότι το tattoo έχει ξεπεράσει τα όρια της μόδας. Το καλό βέβαια είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλούς tattoo artist γι’ αυτό και το επίπεδο ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό. Όσο περνάει ο καιρός αγγίζουμε σε επίπεδο χώρες του εξωτερικού που μέχρι πριν λίγα χρόνια πρωταγωνιστούσαν στον χώρο.
unicorn2
Θα συμβούλευες σε κάποιον να το δοκιμάσει σαν επάγγελμα; Πως μπορεί να ξεκινήσει;
Mente: Να σου πω ότι τώρα τελευταία έχει ξεκινήσει να διδάσκεται και σε σχολές αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω και πολύ στην αποτελεσματικότητα τους. Αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξοικειωθείς με τον χώρο. Να μπεις σε ένα studio, να ξεκινήσεις να βοηθάς, να μαζεύεις τα εργαλεία, να καθαρίζεις και γενικότερα να βοηθάς αυτούς που έχουν χρόνια εμπειρία. Αυτοί είναι που θα σου δείξουν τι και πως πρέπει να κάνεις.
Η διαδικασία για να δημιουργήσεις το πρώτο σου tattoo;
Mente: Συνήθως το κάνεις πάνω σου όσο περίεργο και αν ακούγεται. Στην αρχή δύσκολα θα σ’ εμπιστευτεί κάποιος εκτός αν προθυμοποιηθεί κάποιος καλός φίλος (γέλια).
Billy: Εγώ έκανα κάτι γραμμές πάνω μου αρχικά αλλά αργότερα τις κάλυψα (γέλια). Δεν μου έφταναν οι γραμμές, ήθελα να είναι και πολύχρωμες…

Αν κάποιος αποφασίσει να κάνει tattoo για πρώτη φορά (αν και δεν είναι πολλοί πλέον) τι πρέπει να προσέξει;
Mente: Το πιο βασικό απ’ όλα είναι να δει δουλειές του tattoo artist που έχει επιλέξει. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται ο περισσότερος κόσμος δεν δίνει καθόλου σημασία σε αυτό το κομμάτι. Ειδικά όταν επιλέγεις κάποιο νέο καλλιτέχνη πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσεις να δεις δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν. Μόνο έτσι ξέρεις με τι έχεις να κάνεις και να μη βρεθείς μπροστά σε κάποιο κακό αποτέλεσμα. Επίσης, πρέπει να κοιτάς και την υγιεινή των studios αλλά πλέον δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά μέρη που να μην έχουν σε υψηλό επίπεδο αυτό τον τομέα.
Τελικά τα tattoo είναι ακριβά;
Mente: Ότι πληρώνεις παίρνεις. Tattoo μπορείς να κάνεις από 50 ευρώ αλλά να φτάσεις και τα 1000 αν αυτό που έχεις επιλέξει έχει πολύ μεγάλο μέγεθος και πολλά χρώματα. Ταυτόχρονα παίζει ρόλο το σχέδιο αλλά πολλές φορές και αυτός που θα στο κάνει. Γνώμη μου πάντως είναι πως αν κάποιος ζητάει πολύ λίγα λεφτά για να κάνει tattoo τότε θα πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Η καλή και σωστή δουλειά ποτέ δεν είναι πολύ φθηνή.
unicorn6
Λάθη σε tattoo γίνονται;
Mente: Φυσικά. Έχουν έρθει πελάτες με λέξεις που αφού γίνονται συνειδητοποιούν ότι τις είχαν φέρει λάθος. Ειδικά σε κινέζικες και γιαπωνέζικες λέξεις είναι πολύ συχνό το φαινόμενο. Προσπαθούμε βέβαια να το διορθώσουμε τι περισσότερες φορές επιτυχημένα αλλά το βασικό είναι ο πελάτης να έχει ψάξει πολύ αυτό που θέλει να κάνει.
Billy: Έρχονται πελάτες και μας ζητούν να διορθώσουμε πράγματα που έχουν κάνει αλλού, πράγματα πολύ λάθος που δεν φτιάχνονται εύκολα. Αυτό γιατί για να καλύψεις το λάθος πρέπει να κάνεις κάτι πολύ μεγαλύτερο και δεν είναι όλοι αποφασισμένοι για κάτι τέτοιο.
Φυσικά υπάρχει και το laser. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά και τα πράγματα δεν είναι όπως 10 χρόνια πριν. Τώρα τα tattoo μπορούν να σβηστούν και τελείως και δεν μένουν εγκαύματα όπως στο παρελθόν.
Πόσο συχνό είναι να συνδυάζει κάποιος το σχέδιο του tattoo με τη μουσική;
Mende: Πολύ συχνό, ίσως και το πιο συνηθισμένο. Φωτογραφίες καλλιτεχνών, στίχοι, λογότυπα συγκροτημάτων και άλλα παρόμοια. Εγώ να φανταστείς έχω κάνει πολλές φορές το logo των Metallica σε πελάτες.
unicorn4
Ποιο είναι το πιο περίεργο που σας έχουν ζητήσει;
Billy: Κάποιος πελάτης μας είχε ζητήσει να κάνουμε μια μπλε τελεία στην πατούσα του. Ήθελε να φαίνεται ότι πατάει τη γη.

Το πιο συνηθισμένο σχέδιο που σας ζητούν;
Billy: Πριν μερικά χρόνια ήταν οι Σπαρτιάτες αλλά πλέον είναι το σήμα του άπειρου και οι ημερομηνίες στον καρπό.

Λένε όλοι πως αν κάνεις το πρώτο σου tattoo δεν μένεις ποτέ σ’ αυτό. Υπάρχει συνέχεια…
Billy: Ναι, έτσι είναι. Αυτό συμβαίνει γιατί το έχεις σαν κάτι πολύ δύσκολο και μεγάλο στο μυαλό σου. Μόλις κάνεις το πρώτο, φεύγουν ταυτόχρονα όλες οι φοβίες και οι προβληματισμοί σου, λύνεσαι…

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία που έχεις κάνει tattoo;
Billy: Ήταν ένας κύριος 78 ετών που έκανε το όνομα της εγγονής του. Αγχώθηκε μόλις είδε το σχέδιο στο καθρέφτη γιατί πίστεψε ότι το κάναμε ανάποδα (γέλια) αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος…

unicorn1

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*