Ποιο ήταν το πρώτο album που αγόρασες και σε ποια ηλικία;
Το 1982 σε ηλικία 11 ετών, το «In Trance» των Scorpions.

Ποιο είναι το αγαπημένο album της δισκοθήκης σου;
Δύσκολη ερώτηση, μάλλον το «Plan Of Attak» των Paradoxx από συλλεκτικής άποψης και από συναισθηματικής/μουσικής το «Hail To England» των Manowar.

Ποια χρονική περίοδο απέκτησες το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής σου;
Παρόλο που στα 80s είχα ήδη μαζέψει αρκετούς δίσκους (όλο το χαρτζιλίκι εκεί πήγαινε), τους πιο πολλούς τους μάζεψα απο το 1995 μέχρι το 2005, κυρίως επειδή πλέον δούλευα οπότε μπορούσα να διαθέσω περισσότερα χρήματα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχεις δώσει για να προσθέσεις ένα κομμάτι στη συλλογή σου;
450 δολάρια !!! Το ξέρω ότι ακούγεται βαρύ, αλλά ο συγκεκριμένος δίσκος έχει πουληθεί ελάχιστες φορές και πάντα πάνω από χιλιάρικο.

Υπάρχει κάποιο album που αγόρασες με μεγάλες προσδοκίες αλλά μετά το πρώτο άκουσμα το παράτησες στη δισκοθήκη σου χωρίς να το ξανακούσεις;
Συνήθως προσπαθώ να ακούσω πριν αγοράσω. Αλλά ορισμένες φορές το οπαδιλίκι μας παρασύρει. Έτσι έχω πάρει κάποιους δίσκους που δύσκολα θα ξαναπαίξω, όπως π.χ. το τελευταίο των Iron Maiden, το τελευταίο των Manowar και το τελευταίο των Metallica.

Έχεις σκεφτεί να πουλήσεις album από τη συλλογή σου;
Το είχα κάνει παλιότερα και το σκυλομετάνιωσα. Αυτά που πούλησα τα ξαναβρήκα σιγά σιγά και τα ξαναπήρα. Τώρα έτσι κι αλλιώς δε χρειάζεται, αν θέλω να πουλήσω έχω μπόλικα διπλά, αν και προτιμώ πάντα να κάνω ανταλλαγές με άλλους συλλέκτες.

Αν σου ζητούσα να περιγράψεις το ύφος της δισκοθήκης σου αναφέροντας μου μόνο 5 albums ποια θα μου έλεγες;
Paradoxx – «Plan Of Attak»
Leather Nunn – «Take The Night»
Liquid Earth – «Molten Rock»
Decoy Paris – «Love On The Run»
Diamond Head – «White Label Album»

Με ποιο album της δισκοθήκης σου έχεις περάσει περισσότερο χρόνο χαζεύοντας τους στίχους και το εξώφυλλο;
Σίγουρα με το «Hail To England». Πιτσιρικάς τότε, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση, ο πρώτος δίσκος που έμαθα απο έξω τους στίχους (ναι, τότε τα κάναμε κάτι τέτοια)

Υπάρχει κάποιος δίσκος που πάντα ήθελες να αποκτήσεις αλλά μέχρι σήμερα δεν το έχεις καταφέρει;
Η λίστα των δίσκων που ψάχνω με τα χρόνια μεγαλώνει αντί να μικραίνει. Οπότε μπορώ να σου πω ότι είναι εκατοντάδες οι δίσκοι που θέλω να αποκτήσω και δεν τους έχω βρει (ακόμα).

Συνεχίζεις ακόμα και σήμερα, την εποχή των mp3 να συλλέγεις;
Σαν τρελός!!!!! Δε σταματάει ποτέ η εξερεύνηση. Και τα mp3s σαν ποιότητα ήχου είναι πού υποδεέστερα του βινυλίου (και του CD)

Υπάρχει κάποιο album στη συλλογή σου που ντρέπεσαι να πεις ότι το έχεις αλλά γουστάρεις να το ακούς;
Ποτέ δε θα ντραπώ για κανένα album. Δεν ακούς μουσική για τους άλλους, αλλά για τον εαυτό σου.

ilias1 ilias2 ilias3

 

ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Υπεύθυνος Σύνταξης

Ο Σάββας Στανής μεγάλωσε στην Κομοτηνή και είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού FC των Dream Theater, βραβευμένο από τη Warner music και την ifpi για τις πωλήσεις του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Έχει περάσει από τα μουσικά περιοδικά Rock On και Rock Hard ενώ βρέθηκε πίσω από την κονσόλα του Atlantis 105,2. Λατρεύει το φαγητό με αδυναμία στα burger και ζει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γνωρίσει από κοντά τον Antony Bourdain.

Leave a Reply

  • (not be published)