ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Ο European Marketing Director του Hard Rock Cafe, Μάρκ Κάρεϊ στο rockyourlife.gr

Το Hard Rock Cafe που αγαπάμε το χρωστάμε στον Eric Clapton. Αν δεν είχε δωρίσει μια κιθάρα του στους ιδιοκτήτες του πρώτου καταστήματος στο Λονδίνο για να την τοποθετήσουν πάνω από την αγαπημένη του θέση, στέλνοντας το σαφές μήνυμα ότι εκεί μπορούσε να καθίσει μόνο αυτός, σήμερα κανένας δεν θα…

Το Hard Rock Cafe που αγαπάμε το χρωστάμε στον Eric Clapton. Αν δεν είχε δωρίσει μια κιθάρα του στους ιδιοκτήτες του πρώτου καταστήματος στο Λονδίνο για να την τοποθετήσουν πάνω από την αγαπημένη του θέση, στέλνοντας το σαφές μήνυμα ότι εκεί μπορούσε να καθίσει μόνο αυτός, σήμερα κανένας δεν θα πέρναγε ατελείωτες ώρες κοιτάζοντας τα εντυπωσιακά memorabilia που κοσμούν τον τοίχο κάθε Hard Rock Cafe ανά την υφήλιο. Κάτι λιγότερο χρωστάμε στον Pete Townshend, ο οποίος -πικαρισμένος από το δώρο του Clapton- θεώρησε καλό να απαντήσει δίνοντας μια δική του κιθάρα την οποία συνόδευσε με το χειρόγραφο μήνυμα “Η δική μου είναι τόσο καλή όσο και η δική του. Με αγάπη Pete”.

Αυτές τις κιθάρες δεν θα τις δούμε να διακοσμούν τους τοίχους του Hard Rock Cafe της Αθήνας, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι το Νοέμβριο η πρωτεύουσα θα έχει το δικό της μικρό μουσείο του rock. Την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επίσημο Rock Shop της αλυσίδας, με τα διάσημα t-shirts του Hard Rock Cafe και άλλα αντικείμενα, ενώ το καλοκαίρι θα ανοίξει το μπαρ. Το φημισμένο εστιατόριο, με ειδικά διαμορφωμένο κατάλογο για την Ελλάδα, θα λειτουργήσει περίπου τρεις μήνες αργότερα.

Μιλώντας στο rockyourlife.gr, ο European Marketing Director της εταιρίας Μάρκ Κάρεϊ είναι διατεθειμένος να ανοίξει μόνο λίγα από τα χαρτιά του για το τι θα δουν οι οπαδοί του rock που θα θελήσουν να εξερευνήσουν τους χώρους του Hard Rock Cafe. “Θα υπάρχουν τουλάχιστον 60 αντικείμενα στους τοίχους του αθηναϊκού Hard Rock Cafe. Προς το παρόν, όμως, μπορούμε να αποκαλύψουμε μόνο λίγα από αυτά”. Τα σίγουρα, μέχρι στιγμής, είναι ένα μπάσο του Gene Simmons των Kiss, μια υπογεγραμμένη κιθάρα του Chris Martin των Coldplay, ένα τζάκετ του Michael Jackson, μια μπλούζα του Keith Richards των Rolling Stones, ένα καπέλο της Rihanna, ένα ζευγάρι μπότες της Lady Gaga και μια μπλούζα της Shakira. Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο, όταν το Hard Rock Cafe θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πλήρως.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η επιλογή των memorabilia που θα κοσμήσουν τους τοίχους του Hard Rock Cafe δεν έγινε στο πόδι. Κανένας δεν κατέβηκε στις αποθήκες με τα περίπου 80.000 αντικείμενα και διάλεξε μερικά στην τύχη για να τα στείλει στην Αθήνα. “Πάντα γίνεται έρευνα από το τμήμα των memorabilia για τα μουσικά γούστα των κατοίκων της πόλης αλλά και των τουριστών που την επισκέπτονται. Με βάση αυτήν επιλέγουμε τα αντικείμενα που θα εκτεθούν. Συνήθως προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία μεταξύ συγκροτημάτων – θεσμών και καλλιτεχνών που είναι δημοφιλείς αυτή την περίοδο” εξηγεί ο κ. Κάρεϊ.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το αθηναϊκό Hard Rock Cafe θα κάνει κάτι που κανένας στη χώρα μας δεν είχε τη διορατικότητα να υλοποιήσει, δημιουργώντας τον ελληνικό ροκ Wall Of Fame. “Τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσουμε να βρούμε αντικείμενα τα οποία έχουν σχέση με το ελληνικό ροκ και να τα τοποθετήσουμε στον τοίχο. Θα είναι ένας αντιπροσωπευτικός φόρος τιμής στην ελληνική σκηνή. Είμαστε ακόμα στην αρχή της αναζήτησης αλλά ελπίζουμε να τα καταφέρουμε” λέει ο κ. Κάρεϊ. Επιπλέον, όπως συμπληρώνει, η σκηνή του Hard Rock Cafe αναμένεται να γίνει ένα γόνιμο εργαστήριο ανάδειξης των καλών νέων ελληνικών συγκροτημάτων. “Στη φιλοσοφία του Hard Rock Cafe σε όλο τον κόσμο εντάσσεται και η προσπάθεια να δοθεί έδαφος και στα τοπικά συγκροτήματα. Στα σχέδια μας είναι να διοργανώσουμε συναυλίες, διαγωνισμούς Battle of the Bands και άλλα events. Θα αφουγκραστούμε την ελληνική κουλτούρα και τη δυναμική ελληνική μουσική”.

Θα περίμενε κάποιος ότι ένας επιχειρηματικός κολοσσός -ας μην ξεγελιόμαστε, με 152 cafes, 20 ξενοδοχεία και 10 καζίνο σε 63 χώρες η Hard Rock International είναι μια τεράστια επιχείρηση- θα αισθανόταν ανασφάλεια για να επενδύσει σε μια οικονομικά διαλυμμένη χώρα όπως είναι η Ελλάδα. Ο κ. Κάρεϊ δεν το βλέπει έτσι και τονίζει ότι τα επτά Hard Rock Cafe της Ισπανίας αλλά και τα “αδελφάκια” τους στη Λισαβόνα και το Δουβλίνο πάνε περίφημα. “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και σε λίγο καιρό θα ανοίξουμε άλλο ένα στη Σεβίλλη” λέει και συμπληρώνει ότι “οι Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό επισκέπτονται τα τοπικά Hard Rock Cafe ενώ και οι τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα ζητούσαν να ανοίξει ένα. Αυτό δε σημαίνει ότι η επιχείρηση μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο από τους ξένους επισκέπτες. Χρειάζεται να την αγκαλιάσουν και οι Αθηναίοι. Αν πετύχουμε το στόχο να μεταφέρουμε την πλήρη εμπειρία του Hard Rock Cafe στην Αθήνα τότε θα τα καταφέρουμε”.

Ο Στέλιος Βογιατζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία έχοντας σκοπό να περάσει τη ζωή του γράφοντας για μουσική. Στα επόμενα 20 χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συντάκτης στο Έθνος, έγραψε για τα πάντα αλλά ποτέ για μουσική. Του αρέσουν οι Grand Magus αλλά και οι Take That, ο HP Lovecraft αλλά και η JK Rowling, Επίσης, δεν κουράζεται να κάνει χιλιάδες περιττά πράγματα στο Internet.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Latest from CULTURE

Go to Top