Πλέον δε γράφει πολύ και όταν του το ζητάω, τις περισσότερες φορές βαριέται. Η αλήθεια όμως είναι ότι ποτέ δεν μου έχει πει όχι. Αυτή τη φορά των ρώτησα αν μπορεί να μου γράψει για 5 τραγούδια που του άλλαξαν τη ζωή με κάποιο τρόπο. Η απάντηση του, λιτή και κατανοητή. «Μπορώ, όχι πολλά λόγια, αλλά μπορώ».

Deep Purple – «Highway Star»
Το πρώτο τραγούδι της πρώτης πλευράς του πρώτου δίσκου που άκουσα ποτέ. Αγόρασα το Machine Head το 1974, χωρίς να ξέρω τι είναι, έτσι απλώς επειδή είχα μια περιέργεια τι είναι αυτό το Deep Purple το συγκρότημα που λένε όλοι. Έφερα το δίσκο στο σπίτι και τον έβαλα στο παλιό ξύλινο πικάπ Φιλιπς που είχαμε. Μόλις η βελόνα άγγιξε το τραγούδι, σταμάτησε ο χρόνος, σταμάτησαν όλα, ξημέρωσε, έπαθα σοκ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Δεν ήξερα τι ακριβώς ήταν ΑΥΤΟ, ήξερα όμως από εκείνη τη στιγμή ότι με ΑΥΤΟ ήθελα να ασχοληθώ και μονό με αυτό, χωρίς να ξέρω πως και σε ποιο επίπεδο. Και κάπως έτσι ξεκινήσαν όλα.

Pink Floyd – «Shine On You Crazy Diamond»
Ένα χρόνο και 5-6 άλμπουμς των Deep Purple αργότερα, πήρα το δίσκο των Floyd “Wish You Were Here”, πάλι από περιέργεια. Πάλι βελόνα το πρώτο τραγούδι, παλι σοκ! Αυτό ήταν τελείως διαφορετικό από ότι είχα ακούσει ως τότε, δεν ήταν γρήγορο ούτε σκληρό ούτε ζόρικο (όταν είσαι 12 χρονών βράζει το αίμα σου και μόνο τέτοια θες να ακούς) αλλά ήταν υπέροχο, εντελώς ακατανόητο πως αυτοί οι 4 άνθρωποι έβγαζαν τόσους διαφορετικούς ήχους. Τελικά, αυτό το ροκ είναι πιο μπερδεμένη υπόθεση απ ότι νόμιζα ως τώρα.

Sex Pistols – «God Save The Queen»
Επειδή ήταν κι αυτό εντελώς διαφορετικό, άνοιξε στη συνείδησή μου ένα ολόκληρο νέο κεφάλαιο. Υπάρχει και τέτοια μουσική, ε;

Johnny Cash – «I Walk The Line» (από το Live at San Quentin)
Θεούλη μου, τι είναι αυτή η φωνή που μοιάζει σα να βγαίνει από το έγκατα της γης; Τι μουσική είναι αυτή; Τι είναι αυτός ο τύπος; Καουμπόι ή εγκληματίας, ποιητής, σαμάνος, τι; Από εκεί ξεκίνησε μια ολόκληρη ζωή ενασχόλησης με τη μουσική την πιο παρεξηγημένη στη χώρα μας, την κάντρι.

Deep Purple – «Perfect Strangers»
Υπάρχει ζωή μετά θάνατον. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν (ξανά) Deep Purple και τώρα επιτέλους μπορώ να τους δω και ζωντανά. Και πόσο μεγαλειώδης επιστροφή – όχι όλος ο δίσκος, αλλά αυτό το τραγούδι. “Επιστρέψαμε, και θα σας δείξουμε τώρα πως γίνεται”.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST