Αυτό και αν ηταν έκπληξη! Ο θρυλικός rock star Joe Lynn Turner, πρώην  μέλος  των  Rainbow και των Deep Purple και η NICO LAZARIDI,  παραγωγός του μυθικού Μαγικού Βουνού, ένωσαν τη φαντασία τους, τις εμπειρίες τους και την καλή τους διάθεση για να κάνουν κάτι μοναδικό.

To King of dreams είναι ένα κρασι παλαίωσης που προέρχεται τη σοδειά του 2008, η οποία συμφωνα με το οινοποιείο είχε απομονωθεί με σκοπό να παραχθεί κάτι μοναδικό. Πρόκειται για ένα μείγμα από Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 40% και Merlot 10%.  Για την παραγωγή του έχει ακολουθηθεί η κλασική ερυθρή οινοποίηση με μακρά εκχύλιση. Ωρίμασε 22 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια και  έπειτα παρέμεινε στη  φιάλη σε ιδανικές συνθήκες μέσα στο κελάρι.

Έχει χρώμα βαθύ κόκκινο με νεανικά χαρακτηριστικά Καθαρά και φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων που δεν προδίδουν την ηλικία του κρασιού. Στόμα γεμάτο με καλογυαλισμένες τανίνες που φωνάζουν ότι το κρασί ίσως βρίσκετε στα καλύτερα του. Πιείτε το τώρα η έως τα επόμενα 5 χρόνια. Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν το κόκκινα πλούσια μαλακά κρασιά.

Βαθμός 88/100

JoeLynnTurner_1
Τα μεγαλα κρασια είναι φτιαγμένα για να συνοδεύουν το φαγητό μας, εγώ επέλεξα δυο κορυφαίες συνταγές της Ιταλικής κουζίνας για να απογειώσω την απόλαυση αυτού το κορυφαίου κρασιού. Ριζότο μιλανέζε με οσομπουκο αλά Cipriani ακλουθώντας πιστά τις συνταγές από το αγαπημένο μου foodblog cucina di Caruso (www.caruso.gr) Περί ορέξεως βέβαια ουδείς λόγος, άρα δεν επιβάλλουμε τίποτα και σε κανέναν όσον αφορά τους συνδυασμούς. Τίποτα δεν είναι σωστό και τίποτα δεν είναι λάθος.

Το κρασί αυτό θα διατεθεί παγκοσμίως ενώ στην Ελλάδα μπορείτε να το αναζητήσετε σε επιλεγμένες κάβες. Πληροφορίες Vinalia ΑΕ, τηλ. 2102586002, info@vinalia.gr . Επίσης μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Rock of Angels, τηλ. 2392057560, www.infinity-entertainment.eu καθώς και μέσω του Wine Club NICO LAZARIDI, τηλ.2521082050, wineclub@nicolazaridi.gr

 

Born in the 70’s στο εξωτικό περιστέρι αν και είναι σίγουρος ότι εγινε κάποια ανταλλαγή στο μαιευτήριο αφού η κάρδια και το μυαλο του κατοικούν μόνιμα στις Άλπεις. Υπήρξε ιδρυτικό μελος των Battleroar ενώ τα τελευταία χρόνια δισκογραφεί με τους Dexter Ward και διοργανώνει, μεταξύ άλλων, το Up The Hammers Festival. Αν και η ζωη του πάντα κινούταν γύρω από το epic metal των Manowar ακούει ότι κάθεται καλά στα αυτιά του, από Norah Jones μεχρι Dissection, χωρις να βαζει ταμπέλες η να έχει ταμπού. Η σχέση του με το κρασί και τη γαστρονομία είναι σχεδόν ερωτική και πιστεύει ότι ένα δείπνο στο vezene ισοφαρίζει έναν οργασμό.