ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

$225,000 για την χαρακτηριστική κίτρινη κιθάρα του Prince

Περισσότερα από 150 αναμνηστικά αντικείμενα του Prince δημοπρατήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Hard Rock Café της Νέας Υόρκης, με την χαρακτηριστική κίτρινη Cloud κιθάρα του να ξεχωρίζει. Η κιθάρα, που είναι custom μοντέλο, είχε χρησιμοποιηθεί σε ζωντανές κυρίως εμφανίσεις από τον Prince στα 90s με την τιμή της τελικά να…

Περισσότερα από 150 αναμνηστικά αντικείμενα του Prince δημοπρατήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Hard Rock Café της Νέας Υόρκης, με την χαρακτηριστική κίτρινη Cloud κιθάρα του να ξεχωρίζει.

Η κιθάρα, που είναι custom μοντέλο, είχε χρησιμοποιηθεί σε ζωντανές κυρίως εμφανίσεις από τον Prince στα 90s με την τιμή της τελικά να αγγίζει τα $225,000 δολάρια. Τόσα διέθεσε ανώνυμος συλλέκτης, παρά το γεγονός ότι η τιμή εκκίνησης ήταν μεταξύ $60,000 – $80,000.

Το έντονο ενδιαφέρον των συλλεκτών και των οπαδών του «πρίγκιπα» που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57ετών το 2016, προσέλκυσαν κι άλλα αντικείμενα από την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή, τα οποία βγήκαν «στο σφυρί» από τον οίκο Julien. Ανάμεσά τους, δεκάδες εντυπωσιακά ρούχα (όπως το μπλε σύνολο με glitter και τα παπούτσια που είχε φορέσει το 1997 στην Jam of the Year περιοδεία του), κοσμήματα (κατά κύριο λόγο με το «σύμβολο της αγάπης»), πλατινένιοι δίσκοι, φωτογραφίες, γράμματα, ρεπλίκες καθώς και άλλα αντικείμενα. Και η διεκδίκησή τους εκτόξευσε τις τιμές τους στα ύψη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι μεγαλύτεροι πλειοδότες της βραδιάς για την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο βραβευμένος οκτώ φορές με Grammy αξέχαστος μουσικός, ήταν ένας ανώνυμος Ιάπωνας θαυμαστής του από την Ιαπωνία και ο Jerry Fraize, διευθυντής του τμήματος αναμνηστικών της ομώνυμης αλυσίδας Hard Rock Café.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top