Με αφορμή την πρώτη επίσκεψη των Orchid στη χώρα μας, την Κυριακή 21 Ιουνίου, ο κιθαρίστας της μπάντας Mark Thomas Baker έκανε ένα διάλειμμα ανάμεσα στις συναυλιακές υποχρεώσεις των Αμερικανών doom rockers και μας μίλησε για όσα συμβαίνουν στο συγκρότημα αυτή την περίοδο.

Καλησπέρα Mark! Είναι η πρώτη σας επίσκεψη στη χώρα μας. Πως αισθάνονται οι Orchid για αυτό;
Καλησπέρα Νικόλα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που τελικά ερχόμαστε επιτέλους στην Ελλάδα. Είναι από τα μέρη που έχουμε ακούσει πολλά και χαιρόμαστε που θα εμφανιστούμε ζωντανά!

Πως έχουν κυλήσει τα πράγματα στους Orchid από την κυκλοφορία του «Mouths Of Madness» και μετά;
Θα έλεγα πως όλοι μας έχουμε ωριμάσει αρκετά μουσικά. Έχουμε περιοδεύσει περισσότερο και έχουμε πλέον περισσότερη εμπειρία στις πλάτες μας. Είναι δύσκολο να κρατήσεις μια μπάντα ενωμένη και σας οικογένεια και εμείς το έχουμε πετύχει.

Έρχεστε στην Αθήνα λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου σας EP «Sign Of The Witch». Τι μπορείς να μου πεις για αυτό;
Η αλήθεια είναι πως αργήσαμε να το κυκλοφορήσουμε κάπως. Δυστυχώς δε θα βρίσκεται στα καταστήματα πριν από τον Ιούλιο. Προς το παρόν μπορώ να σου πω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον ήχο και την ποιότητα των κομματιών αλλά όπως καταλαβαίνεις ο τελικός κριτής είναι το κοινό.

Έχετε κυκλοφορήσει αρκετά EPs και μόλις 2 full-length albums. Γιατί «επενδύετε» στα EPs τόσο πολύ;
Η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά απλά έπρεπε να ρίξουμε κάτι στην αγορά και το «Sign Of The Witch» ήταν αυτό που προλάβαμε να ολοκληρώσουμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα αλλά σίγουρα κατανοούμε πως οι περισσότεροι προτιμούν τα ολοκληρωμένα albums.

Η απόφασή σας αυτή σχετίζεται καθόλου με το comeback που έχει κάνει το βινύλιο τα τελευταία χρόνια;
Ίσως… Για μένα πάντως αυτή η αναβίωση του βινυλίου είναι πολύ ευχάριστη. Αγαπώ να βρίσκομαι σπίτι και να ακούω τους δίσκους μου. Είναι υπέροχη εμπειρία και όσοι την βιώνουν μπορούν να με καταλάβουν.

Πότε όμως θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο full-length album από τους Orchid;
Σου λέω κατηγορηματικά… Όχι πριν από το 2016. Μας αρέσει να παίρνουμε τον χρόνο μας στο studio και να δουλεύουμε πολύ τα κομμάτια μας. Οπότε πιστεύω πως το 2016 θα είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσουμε το επόμενο μας album.

Αρκετοί πιστεύουν πως το τρίτο album κάθε μπάντας είναι και το σημαντικότερο. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη εσύ;
Δε ξέρω αλλά δε νομίζω. Για μένα το πιο σημαντικό album είναι το επόμενο. Σίγουρα πάντως αντιμετωπίζουμε κάθε μας δουλειά με την απαραίτητη προσοχή και σοβαρότητα. Στο παρελθόν έχετε χαρακτηριστεί «πιο Sabbath και από τους Black Sabbath»…

Νιώθετε πίεση από αυτά που ακούτε; Θεωρείς πως δημιουργικά κρατούν κάπως εγκλωβισμένη την μπάντα;
Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση! Ορισμένες φορές είναι λίγο αστείο για μας να ακούμε αυτές τις απόψεις αλλά γενικά δεν αισθανόμαστε πίεση. Θεωρώ πως όσο περνούν τα χρόνια ο κόσμος θα μας δεχτεί για αυτό που είμαστε και θα προχωρήσουμε.

Εσύ πως βλέπεις όλο αυτό το ρεύμα με αντίστοιχες μπάντες που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια; Πως οι Orchid ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, αν τελικά υπάρχει τέτοιος;
Δε το βλέπουμε καθόλου έτσι . Εμείς παίζουμε μόνο τη μουσική που αγαπάμε. Απλά συμβαίνει να μας αρέσουν περισσότερο τα 70s. Σε όλους μας… Σίγουρα πάντως υπάρχουν μπάντες και από άλλα είδη που τελευταία έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Ακούς καθόλου τέτοιες μπάντες; Θα μπορούν οι Orchid να αντλήσουν έμπνευση από μοντέρνες rock μπάντες;
Φυσικά και ακούω. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν επιρροές στους Orchid όμως όλα τα μέλη της μπάντας έχουμε εικόνα για το τι συμβαίνει γύρω μας και ακούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα, καινούρια και παλιά.

Εκτός από μουσική; Από πού αλλού αντλούν έμπνευση οι Orchid;
Σίγουρα από βιβλία και φυσικά από τον κινηματογράφο. Αν και προσωπικά θεωρώ πως οι εμπειρίες του καθενός και η ζωή η ίδια δίνει από μόνη της έμπνευση στη μουσική.

Mark φτάσαμε στο τέλος. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Οι τελευταίες λέξεις δικές σου.
Ανυπομονώ να παίξω στην Αθήνα και να γνωρίσω από κοντά τους fans εκεί. Ευτυχώς την επομένη της συναυλίας έχουμε κενή μέρα και έτσι θα μπορέσουμε να δούμε και κάποια από τα υπέροχα μνημεία της χώρας σας.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*