ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TV & MOVIES

Η αεροπορική τραγωδία των Lynyrd Skynyrd γίνεται ταινία

Την άνοιξη η πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η Cleopatra Entertainment ανακοίνωσε πως η ταινία με θέμα την αεροπορική τραγωδία των Lynyrd Skynyrd τον Οκτώβριο του 1977, θα μεταφερθεί σύντομα στην μεγάλη οθόνη. Την άνοιξη η πρεμιέρα του film στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το film τιτλοφορείται Street Survivors: The True Story…

Την άνοιξη η πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Cleopatra Entertainment ανακοίνωσε πως η ταινία με θέμα την αεροπορική τραγωδία των Lynyrd Skynyrd τον Οκτώβριο του 1977, θα μεταφερθεί σύντομα στην μεγάλη οθόνη. Την άνοιξη η πρεμιέρα του film στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το film τιτλοφορείται Street Survivors: The True Story Of The Lynyrd Skynyrd Plane Crash και θα η ανεπίσημη πρώτη της θα λάβει χώρα την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο επερχόμενο Hollywood Reel Independent Film Festival, ενώ μέσα στην άνοιξη θα την δούμε και στις αίθουσες.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκει στον Jared Cohn (Devil’s Revenge, Devil’s Domain) με τον πρώην drummer του συγκροτήματος Artimus Pyle να αφηγείται. Ο τελευταίος όχι μόνο ήταν ανάμεσα στους επιζώντες αλλά έδωσε μάχη προκειμένου να απεγκλωβίσει όσους περισσότερους μπορούσε από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Αυτή η ιστορία -η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ιστορία- δεν έχει να κάνει μόνο με την αεροπορική τραγωδία αλλά και με την προσωπική μου σχέση με την μουσική ιδιοφυία που ακούει στο όνομα Ronnie Van Zant. Ακόμα και σήμερα μου λείπει και τον σκέφτομαι συνέχεια» είπε ο Pyle, ο οποίος συνεισφέρει και στο soundtrack του film.

Στις 20 Οκτωβρίου 1977, οι Lynyrd Skynyrd επιβιβάζονται σε ναυλωμένο αεροσκάφος με προορισμό το Baton Rouge της Louisiana. Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει καύσιμα έπειτα από βλάβη στον κινητήρα με αποτέλεσμα οι πιλότοι να προσπαθούν να το προσγειώσουν σε δασική περιοχή. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκρά τρία μέλη της μπάντας, ο frontman Ronnie Van Zant, και τα αδέρφια Steve και Cassie Gaines, ο road manager της μπάντας Deal Kilpatrick και οι δύο πιλότοι. Τα υπόλοιπα 20 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος επέζησαν με αρκετούς τραυματισμούς.

Η αεροπορική τραγωδία συνέβη τρείς ημέρες μετά την κυκλοφορία του πέμπτου album των Lynyrd Skynyrd με τίτλο «Street Survivors».

Latest from TV & MOVIES

Go to Top