Αν έχετε κάποιο από αυτά τα CDs είστε «πλούσιοι» και δε το ξέρετε.

Αν και το βινύλιο δείχνει να επανακάμπτει κερδίζοντας όλο και μεγαλύτερο κοινό και μερίδιο στις πωλήσεις, με τις συλλεκτικές εκδόσεις να κεντρίζουν το συλλεκτικό ενδιαφέρον, υπάρχουν ακόμα κάποια CDs των οποίων η «χρηματιστηριακή» αξία είναι τεράστια, με συλλέκτες να είναι έτοιμοι να τα χτυπήσουν στο διαδίκτυο σε τιμές που προκαλούν ίλιγγο στον μέσο φίλο της μουσικής.

Η εταιρία Fastline Digital έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με 5 albums, των οποίων το CD format κοστίζει πάνω από $1,000, την οποία και δημοσίευσε το Βρετανικό περιοδικό NME.

Ίσως αυτή είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε ξανά σχέση με την δισκοθήκη σας…

michaeljacksonsmileinside
Michael Jackson – «Five»
Έτος κυκλοφορίας: 1997
Αξία: $1,400
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mjcollectors.com, η οποία ειδικεύεται σε συλλεκτικές εκδόσεις albums του βασιλιά της pop, η συγκεκριμένη κυκλοφορία αφορά την Αυστριακή της έκδοση, η οποία την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε και αποσύρθηκε, με ελάχιστες κόπιες να έχουν βγει στην αγορά. Δυστυχώς, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αρκετές πλαστές κόπιες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όμως μέσα από την ιστοσελίδα δίνονται οδηγίες για το πως μπορείτε να διακρίνετε την αυθεντική.

coldplaysafetyinside
Coldplay – «The Safety EP»
Έτος κυκλοφορίας: 1998
Αξία: $2,400
Ένα EP με 3 μόλις κομμάτια και αξία που αγγίζει τα $2,500 το λες και θησαυρό. Στο Discogs.com αναφέρεται πως η μπάντα το κυκλοφόρησε σε 500 μόλις αντίτυπα με τα περισσότερα από αυτά να δίνονται σε δισκογραφικές εταιρίες, ραδιόφωνα και μουσικούς παραγωγούς. Οι ελάχιστες κόπιες που βγήκαν προς πώληση είναι πλέον εξαιρετικά δυσεύρετες και δύσκολα κάποιος κάτοχος θα πειστεί να πουλήσει.

 

therollingstonessteelwheelinside
The Rolling Stones – «Steel Wheels Japan Tour»
Έτος κυκλοφορίας: 1990
Αξία: $2,400
Πρόκειται για μια συλλογή από ζωντανές εκτελέσεις κομματιών της μπάντας στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ιαπωνία το 1989. Το album κυκλοφόρησε μόνο ως promo, συνοδεύεται απο 7σελιδο booklet και μάλιστα φέρει το γνωστό αυτοκόλλητο «Not For Sale», κάτι που όπως καταλαβαίνετε ανεβάζει την «χρηματιστηριακή» του αξία ακόμα περισσότερο.

davidbowiesoundvisioninside
David Bowie – «Sound + Vision»
Έτος κυκλοφορίας: 1989
Αξία: $5,000
Αν πιστεύετε πως δεν υπάρχει άνθρωπος να πληρώσει $5,000 για το «Sound + Vision» είστε γελασμένοι, καθώς αυτό το ποσό δαπάνησε άγνωστος πλειοδότης το 2013 για να αποκτήσει μια από τις 350 κόπιες αυτής εδώ της συλλογής. Τουλάχιστον θα το χάρηκε καθώς μιλάμε για ένα album με 49 κομμάτια (studio και live tracks), videos καθώς και ένα 72σελιδο βιβλίο.

eminemslimshadyinside
Eminem – «Slim Shady EP»
Έτος κυκλοφορίας: 1997
Αξία: $12,000
Αν έχετε το συγκεκριμένο CD στη συλλογή σας μπορείτε να το πουλήσετε και να αγοράσετε ένα αξιοπρεπές ολοκαίνουριο αυτοκίνητο. Το CD βρήκε στην αγορά σε 500 μόλις κόπιες και μέσω Discogs μπορείτε να αποκτήσετε σε αυτήν την «λογική» τιμή.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST