Ο Charlie Rice ξεκίνησε να αγοράζει βινύλια σε ηλικία 16 ετών… είναι 68 και ακόμα δεν έχει σταματήσει.

Ένας 68χρονος βινυλίων, ο Charlie Rice, αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στη συλλογή του η οποία απαρτίζεται από 260,000 δίσκους!

Αιτία της απόφασής του αυτής είναι η ηλικία του, αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία δεν επιτρέπουν στον Αμερικανό από το Oregon να χαρεί το πάθος του.

Η συλλογή του Rice περιλαμβάνει παλιά και νέα, σπάνια και μη κομμάτια από Little Richard και Elvis Presley, μέχρι Brahms, Beethoven και Mozart.

«Δυστυχώς η υγεία μου με αναγκάζει να αποχωριστώ αυτή μου την αγάπη. Πολλές φορές η ζωή σε πάει εκεί που θέλει» δήλωσε με νόημα ο Rice, ο οποίος ήταν οδηγός στο επάγγελμα.

Ο Rice παλιότερα ξόδευε $200 – $300 το μήνα για βινύλια, ενώ δεν ήταν οι φορές που τα χρήματα που δαπανούσε για albums ξεπερνούσαν το ενοίκιο του σπιτιού του! Πλέον ο ίδιος φυλάει την συλλογή του σε έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, αισιοδοξώντας πως κάποιος με το ίδιο πάθος με αυτόν θα την αποκτήσει.

Στη συλλογή του Rice θα βρει κανείς δίσκους 78 στροφών του Elvis Presley, αλλά και αυθεντικές πρώτες κόπιες albums των Steppenwolf, Bo Diddley, Lead Belly, Iron Butterfly, Bob Willis, Billy Haley και άλλων πολλών.

«Έχω αρκετά διαμάντια στη συλλογή μου. Η μόνη μουσική που δε μου αρέσει είναι η rap» λέει ο Rice για να προσθέσει: «Δε θα έλεγα πως είμαι μεγάλος fan ούτε της punk, αν και έχω αρκετά δισκάκια από punk hits της Αγγλικής σκηνής».

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Rice αναγκάζεται να πουλήσει μέρος της συλλογής του για λόγους υγείας. Πριν χρόνια, η πρώην σύζυγός του αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μια πολύ σοβαρή εγχείρηση, με τον συλλέκτη να πουλάει 700 δίσκους του Elvis Presley για να καλύψει τα έξοδα.

Ο Rice ξεκίνησε να συλλέγει βινύλια από hobby όντας ακόμα στην εφηβεία του, με τη συνήθεια του αυτή να εξελίσσεται σε πάθος και στη συνέχεια σε παντοτινή αγάπη. Ο ίδιος απορρίπτει τα CDs και τα MP3s λέγοντας πως μόνο το βινύλιο «μιλάει μέσα σου».

Πρόθεση του Rice είναι να πουλήσει ολόκληρη τη συλλογή του και όχι κομμάτι-κομμάτι με τον ίδιο να λέει: «Έχω αυτή τη στιγμή 260,000 βινύλια. Από $1 το καθένα… κάντε τα μαθηματικά».

Όσοι πιστοί…

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.