Δεύτερο τραγούδι μέσα από το επερχόμενο album «Palimpsest».

Οι Protest The Hero έδωσαν στην δημοσιότητα το νέο τους video clip για το τραγούδι «From The Sky», μέσα από το επερχόμενο album τους «Palimpsest». Στις 19 του επόμενου μήνα η κυκλοφορία του νέου δίσκου από τους Καναδούς.

Τέσσερα χρόνια μετά το «Pacific Myth», οι Protest The Hero επιστρέφουν στην δισκογραφία με το νέο τους album «Palimpsest». Το συγκρότημα έδωσε στην κυκλοφορία το δεύτερο single μέσα από το album, μετά το «The Canary» που ακούσαμε νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Ο κιθαρίστας Luke Hoskin είπε: «Πρόκειται σίγουρα για τον πιο φιλόδοξο δίσκο που έχουμε γράψει ποτέ. Η διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης είχε αρκετά κενά, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι με όσα πετύχαμε και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του τραγουδιστή Rody Walker: «Για μένα ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Η γυναίκα μου περίμενε το πρώτο μας παιδί και έτσι αναγκάστηκα να φτιάξω ένα studio στο υπόγειο του σπιτιού μας, προκειμένου να μην φεύγω και την αφήνω μόνη της. Αντιμετώπισα και ένα πρόβλημα με την φωνή μου κατά την διάρκεια της τελευταία μας περιοδείας και μου πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να επανέλθω. Δεν έχω ξαναδουλέψει τόσο σκληρά σε album και για αυτόν τον λόγο είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα».

Το 2016 οι Protest The Hero αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το πέμπτο τους album «Pacific Myth» αποκλειστικά μέσω Bandcamp, δίνοντας στην δημοσιότητα ένα τραγούδι κάθε μήνα, για μια περίοδο έξι μηνών. Το συγκρότημα διαθέτει μια πολύ πιστή βάση φίλων, και μάλιστα το 2013 οι fans ήταν αυτοί που χρηματοδότησαν και το τέταρτο album «Volition».

Το tracklist του «Palimpsest»:
01. The Migrant Mother
02. The Canary
03. From The Sky
04. All Hands
05. The Fireside
06. Soliloquy
07. Reverie
08. Little Snakes
09. Gardenias
10. Rivet

PROTEST THE HERO – PALIMPSEST