Αλήθεια, πως είναι να έχεις πάνω από 4.000 κομμάτια των Bon Jovi στη συλλογή σου;

ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Posted on Νοέμβριος 06, 2017, 9:50 πμ
39 secs

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος συλλέκτης των Bon Jovi στον κόσμο.

Το να συλλέγει κανείς πλέον βινύλια είναι συνηθισμένο. Όπως συνηθισμένο ήταν να συλλέγεις CD την δεκαετία του 90 και όπως το ίδιο ήταν όταν μάζευες τις προηγούμενες δεκαετίες δίσκους και κασέτες. Η εμμονή όμως μ’ ένα συγκεκριμένο καλλιτέχνη, ένα μοναδικό συγκρότημα αν μη τι άλλο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Τo rockyourlife.gr έψαξε στην μακρινή Ιαπωνία και βρήκε τον μεγαλύτερο συλλέκτη μουσικής και αντικειμένων των Bon Jovi.

Το κωδικό του όνομα που χρησιμοποιεί στο διαδίκτυο είναι Red Bank καθώς δεν θέλησε να μας δώσει περισσότερες προσωπικές λεπτομέρειες. Ζει στην Ιαπωνία και ξεκίνησε την συλλογή των αντικειμένων των Bon Jovi το 1992 όταν και πρωτοάκουσε το “Keep The Faith”.

“Το πρώτο πράγμα που αγόρασα ήταν το single του “Keep the Faith” το οποίο περιείχε το “I wish everyday could be like christmas” και μια ζωντανή εκτέλεση του “Living in Sin”.
Ο Red Bank έχει στην κατοχή του κάπου ανάμεσα στα 4.000 με 5.000 κομμάτια των Bon Jovi είτε αυτά αφορούν το συγκρότημα, είτε solo δουλειές των μελών της μπάντας είτε συμμετοχές αυτών σε συλλογές ή δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

“Το μεγαλύτερο ποσό που ξόδεψα για ένα αντικείμενο του συγκροτήματος ήταν 30.000 γιεν (226 ευρώ περίπου) και αφορούσε το promo single του “It’s my life”. Όταν ξεκινούσα τη συλλογή μου βρήκα ένα πολύ σπάνιο κουτί των Bon Jovi σε ένα δισκάδικο αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να το αγοράσω. Δεν είχα αρκετά χρήματα επάνω μου. Την επόμενη μέρα το πρωί βούτηξα μερικά χρήματα από το σπίτι και πήγα στο δισκοπωλείο. Για κακή μου τύχη το κουτί είχε πουληθεί. Αυτό ήταν ένα μάθημα ζωής για μένα. Όταν βρεις κάτι που θέλεις πρέπει να το αγοράζεις εκείνη τη στιγμή».

Φυσικά μπήκα στον πειρασμό να τον ρωτήσω ποιο θεωρεί το καλύτερο album του συγκροτήματος.
«Tο “Keep the Faith”. Ίσως γιατί ήταν το πρώτο που αγόρασα. Το λατρεύω εδώ και 25 χρόνια περίπου».

RED BANK
BON JOVI collection→ http://redbankbj.com/wp/
BON JOVI collection (old)→ http://www.redbankbj.com/
BON JOVI instagram→ http://instagram.com/redbank_bj/
BON JOVI twitter→ https://twitter.com/redbankbj

ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Υπεύθυνος Σύνταξης

Ο Σάββας Στανής μεγάλωσε στην Κομοτηνή και είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού FC των Dream Theater, βραβευμένο από τη Warner music και την ifpi για τις πωλήσεις του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Έχει περάσει από τα μουσικά περιοδικά Rock On και Rock Hard ενώ βρέθηκε πίσω από την κονσόλα του Atlantis 105,2. Λατρεύει το φαγητό με αδυναμία στα burger και ζει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γνωρίσει από κοντά τον Antony Bourdain.