ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άλλη μια δικαστική νίκη των Led Zeppelin για το «Stairway To Heaven»

… Ελπίζουμε να είναι και η τελευταία. Οι Led Zeppelin βγήκαν νικητές από ακόμα μια δικαστική μάχη για τα δικαιώματα του κλασικού τους τραγουδιού «Stairway To Heaven», σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter. Οι Άγγλοι είχαν κερδίσει την δίκη σε πρώτο βαθμό. Η υπόθεση του «Stairway To Heaven» «σέρνεται» στα…

… Ελπίζουμε να είναι και η τελευταία.

Οι Led Zeppelin βγήκαν νικητές από ακόμα μια δικαστική μάχη για τα δικαιώματα του κλασικού τους τραγουδιού «Stairway To Heaven», σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter. Οι Άγγλοι είχαν κερδίσει την δίκη σε πρώτο βαθμό.

Η υπόθεση του «Stairway To Heaven» «σέρνεται» στα δικαστήρια από το 2014, με το συγκρότημα να κατηγορείται ότι έκλεψε την μελωδία από το κομμάτι των Spirit, «Taurus». Ωστόσο, ο Michael Skidmore, δικηγόρος και διαχειριστής των δικαιωμάτων των Spirit, αλλά και εκπρόσωπος της οικογένειας του Randy Wolfe (frontman του group που όμως δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή), κατάφερε να φέρει την υπόθεση στο Εφετείο.

11 δικαστές -σε σχέση με τους 9 που υπήρχαν σε πρώτο βαθμό- εξέτασαν ενδελεχώς την υπόθεση, δικαιώνοντας για ακόμα μια φορά τους Led Zeppelin, με τους Jimmy Page, Robert Plant και John Paul Jones να ελπίζουν πως αυτό το κεφάλαιο έληξε οριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της δικαστικής διαμάχης δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες στάθηκαν στο πλευρό των Led Zeppelin, με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των Tool και των Korn.

Και η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών όμως βρέθηκε σε πρώτο βαθμό στο πλευρό των βετεράνων rock θρύλων. Αξιωματούχοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν σε τοποθέτησή τους στο δικαστήριο ότι η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει να κλείσει παρά τις προσφυγές που έχουν γίνει στο Εφετείο.

Latest from TOP STORIES

Go to Top