ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Amenra – Mass VI

Έξι συνθέσεις μοναδικής αισθητικής περιλαμβάνει το νέο album των Amenra, με τους Βέλγους να κυκλοφορούν ένα album ανώτερου του «Mass V», καταφέρνοντας κάτι που φαινομενικά έμοιαζε πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον. Η εσωτερική αναζήτηση, οι σκοτεινές  και παθιασμένες συνθέσεις σε αιχμαλωτίζουν σε μια άνευ προηγουμένου μελαγχολική ατμόσφαιρα, με τους Amenra…

Έξι συνθέσεις μοναδικής αισθητικής περιλαμβάνει το νέο album των Amenra, με τους Βέλγους να κυκλοφορούν ένα album ανώτερου του «Mass V», καταφέρνοντας κάτι που φαινομενικά έμοιαζε πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον. Η εσωτερική αναζήτηση, οι σκοτεινές  και παθιασμένες συνθέσεις σε αιχμαλωτίζουν σε μια άνευ προηγουμένου μελαγχολική ατμόσφαιρα, με τους Amenra να έχουν επεκτείνει ακόμα περισσότερο τους ορίζοντές τους, διατηρώντας την ποικιλομορφία τους. Η πνευματική ένταση που δημιουργείται οδηγεί την μπάντα να τραβάει στα άκρα τα doom, post metal και hardcore στοιχεία, με το αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον μεγαλοφυές. Ο σπουδαίος Billy Anderson, στα χέρια του οποίου αφέθηκε για άλλη μια φορά η μπάντα, θα έχει σαν παράσημο τη δουλειά που έκανε σε αυτό το album, βάζοντας την υπογραφή του στο magnum opus των Amenra. Αριστούργημα!

Συγκρότημα: Amenra
Album: Mass VI
Label: Neurot Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 20/10/2017

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top