ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TV & MOVIES

Ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης για το ντοκιμαντέρ των Velvet Underground

Ο σκηνοθέτης Todd Haynes («Carol», «Far From Heaven») πρόκειται να καθίσει στην σκηνοθετική καρέκλα του νέου ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground. Το film εξερευνά την ιστορία του επιδραστικού από τα μέσα των 60s και μετά. Ο σκηνοθέτης του «Velvet Goldmine» επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στο project, τονίζοντας παράλληλα την αγάπη…

Ο σκηνοθέτης Todd Haynes («Carol», «Far From Heaven») πρόκειται να καθίσει στην σκηνοθετική καρέκλα του νέου ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground.

Το film εξερευνά την ιστορία του επιδραστικού από τα μέσα των 60s και μετά. Ο σκηνοθέτης του «Velvet Goldmine» επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στο project, τονίζοντας παράλληλα την αγάπη του για το συγκρότημα.

«Πρόκειται για την πιο επιδραστική μπάντα, όπως είπε και ο Brian Eno» τόνισε αρχικά ο Haynes.

Και πρόσθεσε: «Όποιος άκουσε τους Velvet Underground την εποχή εκείνη, ξεκίνησε μπάντα».

Ο Haynes είπε πως το ντοκιμαντέρ θα μελετήσει το πως οι Velvet Underground ξεπήδησαν μέσα από την mainstream pop κουλτούρα της Νέας Υόρκης των 60s. Ο σκηνοθέτης προσθέτει πως η αξία της μπάντας δεν μετριέται μόνο από τις πωλήσεις των δίσκων της, αλλά και από την επιρροή που άσκησε σε χιλιάδες μουσικούς.

Στο παρελθόν ο Todd Haynes έχει σκηνοθετήσει το πειραματικό film για τον Bob Dylan «I’m Not There».

Διαβάστε ακόμα: 50 χρόνια “The Velvet Underground & Nico”: Είναι η “Μπανάνα” ο πιο επιδραστικός δίσκος στην ιστορία της μουσικής;

Latest from TV & MOVIES

Go to Top