ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ανδρέας Λάγιος (Nightstalker): Οι πέντε δίσκοι που με σημάδεψαν

Έχει κυκλοφορήσει με τους αγαπημένους μας Nightstalker επτά δισκογραφικές δουλειές και έχει υπογράψει αρκετά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της μπάντας. Ο Ανδρέας Λάγιος μίλησε στο rockyourlife.gr για τους πέντε δίσκους που τον έχουν σημαδέψει ως μουσικό δείχνοντας σαφέστατη προτίμηση στο πρώτο μισό των 90s. «Η επιλογή ήταν δύσκολη αλλά…

Έχει κυκλοφορήσει με τους αγαπημένους μας Nightstalker επτά δισκογραφικές δουλειές και έχει υπογράψει αρκετά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της μπάντας.

Ο Ανδρέας Λάγιος μίλησε στο rockyourlife.gr για τους πέντε δίσκους που τον έχουν σημαδέψει ως μουσικό δείχνοντας σαφέστατη προτίμηση στο πρώτο μισό των 90s.

«Η επιλογή ήταν δύσκολη αλλά μάλλον προφανής. Είχα πάντως ακόμα δύο LPs που αναγκαστικά έμειναν εκτός της τελικής πεντάδας» μας είπε.

Ιδού οι πέντε αγαπημένοι δίσκοι του Ανδρέα:

Rage Against The Machine – Rage Against The Machine (1992)
Ήταν τεράστια η επιτυχία του όταν κυκλοφόρησε στις αρχές των 90s. Μιλάμε για μια εποχή που το rock εκφραζόταν κυρίως από το grunge, τους Faith No More και φυσικά τους Red Hot Chili Peppers. Αυτές οι μουσικές ακουγόντουσαν παντού και «σφήνα» σε αυτές μπήκε το 1992 και αυτός εδώ ο δίσκος. Και παρόλο που μπορεί αρκετοί να είχαν κουραστεί από το γεγονός ότι παντού παιζόντουσαν τα «Killing In The Name» και «Bullet In The Head», δε μπορούμε όμως να μη παραδεχτούμε ότι η ενέργεια του album παραμένει αναλλοίωτη ακόμα και σήμερα.

Faith No More – Angel Dust (1992)
Είμαι μεγάλος fan των Faith No More. Τους πρωτογνώρισα στα τέλη των 80s από το single του «We Care A Lot» και του ιστορικού -για μένα- album «The Real Thing» το 1989. Το «Angel Dust» είναι όμως το album που βάζω πιο πολύ στο player σήμερα. Κυκλοφόρησε το 1992 (όπως και το ντεμπούτο των Rage Against The Machine παραπάνω) και πρόκειται για ένα album ώριμο και σίγουρα λιγότερο «παρδαλό» από το «Real Thing».

Kyuss – Welcome To Sky Valley (1994)
Ήμουν ήδη fan των Kyuss όταν κυκλοφόρησε το «Sky Valley». Είναι εξίσου τέλειο όσο και ο προκάτοχός του, «Blues For The Red Sun». Πρόκειται για δύο δίσκους που με έχουν σημαδέψει βαθιά καθώς τους ακούγαμε συνεχώς όταν ταξιδεύαμε με τους Nightstalker. Συμφωνώ… κούρασε λίγο το ότι το «Gardenia» ακούγεται πλέον παντού, αλλά με το που μπαίνει το «Supa Scoopa And Mighty Scoop» όλα κυλούν τέλεια μέχρι το τέλος. Δίσκος με ειδικό βάρος και αποτύπωμα μέσα στον χρόνο.

Monster Magnet – Spine Of God (1992)
Ακόμα ένα album που κυκλοφόρησε το 1992. Μεγάλη έκπληξη όταν το ακούσαμε τότε. Ένα παλιομοδίτικο σε ύφος album που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό με την ψυχεδέλειά του, ειδικά με το ομώνυμο κομμάτι αλλά και το αριστουργηματικό «Nod Scene». Αν και απολαμβάνω εξίσου και τα «Superjudge» και «Dopes To Infinity», το «Spine Of God» παραμένει για μένα κάτι το μοναδικό.

Black Sabbath – Black Sabbath (1970)
Θα ήθελα πολύ να το ζήσω όταν πρωτοκυκλοφορούσε. Μιλάμε για ένα δίσκο που τότε ξένισε και σόκαρε κόσμο με την μαυρίλα και τον βαρύ ήχο του. Ο δίσκος αυτός έχει ως θεμέλιο το heavy blues/rock, με το εναρκτήριο κομμάτι να προσφέρει απλόχερα στον κόσμο αυτό που αργότερα θα βαφτίζαμε ως heavy metal. Αξεπέραστο.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top