ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE/TOP STORIES

Andy Warhol: Online περιήγηση στην έκθεση του Λονδίνου

Δείτε το εντυπωσιακό video από την Tate Modern. Η έκθεση-αφιέρωμα που διοργάνωσε η Tate Modern του Λονδίνου στον Andy Warhol διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους διοργανωτές να μας προσφέρουν μια ψηφιακή «περιήγηση» στον σπουδαίο εικαστικό κόσμο του δημιουργού. Μέσα από το διάρκειας 7 λεπτών video μπορούμε να…

Δείτε το εντυπωσιακό video από την Tate Modern.

Η έκθεση-αφιέρωμα που διοργάνωσε η Tate Modern του Λονδίνου στον Andy Warhol διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους διοργανωτές να μας προσφέρουν μια ψηφιακή «περιήγηση» στον σπουδαίο εικαστικό κόσμο του δημιουργού.

Μέσα από το διάρκειας 7 λεπτών video μπορούμε να δούμε την ενδιαφέρουσα έκθεση, ενώ παράλληλα να αντλήσουμε πληροφορίες για την ζωή και το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

«Ξεναγοί» σε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι είναι οι δύο επιμελητές της έκθεσης, Gregor Muir και Fiontán Moran, οι οποίοι τόνισαν ότι θέλουν να αναδείξουν τον Warhol «από την αρχή»: «Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς καλλιτέχνες και ένα σημαντικό εμπορικό σήμα, κάτι που και ο ίδιος ήθελε».

Και προσθέτουν: «Θέλαμε να δούμε την ζωή του από την αρχή. Να εμβαθύνουμε στην δουλειά αλλά και τις σημαντικές πτυχές της ζωής του, όπως το ταξίδι των γονιών του από την Ανατολική Ευρώπη στην Αμερική, καθώς και την γκέι ταυτότητα του».

Στόχος των Gregor Muir και Fiontán Moran είναι να αναδείξουν την πραγματική καλλιτεχνική περσόνα του Warhol και να καταρρίψουν τυχόν μύθους: «Πολλοί, όταν σκέφτονται το έργο του Warhol, στρέφονται αποκλειστικά στην pop art κουλτούρα. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα έργα φιλοτεχνήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στην πρώτη οικία του καλλιτέχνη στη Lexington Avenue και όχι στο Silver Factory, όπως φαντάζεται σήμερα ο περισσότερος κόσμος» εξηγούν οι δύο επιμελητές.

Και ολοκληρώνουν: «Η επιρροή του Warhol μπορεί να βρεθεί και σήμερα τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στην τηλεόραση».

Η έκθεση ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, γεγονός που αφήνει ελπίδες πως κάποια στιγμή μετά το τέλος της πανδημίας, θα ανοίξει ξανά τις πύλες της.

Latest from CULTURE

Go to Top