ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Απάντησε στον Tommy Lee ο Μάκης Βορίδης

Για αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.   Αν  έλεγες ποτέ σε κάποιον ότι θα ερχόταν μια μέρα που ο ντράμερ των Mötley Crüe θα αντάλλασε επιστολές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, έστω και για ένα ευαίσθητο ζήτημα όπως η κακομεταχείριση ζώων,…

Για αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Αν  έλεγες ποτέ σε κάποιον ότι θα ερχόταν μια μέρα που ο ντράμερ των Mötley Crüe θα αντάλλασε επιστολές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, έστω και για ένα ευαίσθητο ζήτημα όπως η κακομεταχείριση ζώων, το πιο πιθανό είναι να σε έπαιρνε με τις πέτρες. Κι όμως, το σωτήριον έτος 2019 συνέβη κι αυτό…

Ανακοίνωση – απάντηση λοιπόν στην επιστολή του  Tommy Lee για την κακομεταχείριση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη εξέδωσε χθες ο Μάκης Βορίδης. Σε αυτήν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας και εν γένει όλων των ζώων της πατρίδας μας αποτελεί κύριο μέλημα προσωπικά δικό μου και του Υπουργείου».

Παράλληλα έκανε λόγο για πρόστιμα και αυστηρότερους ελέγχους ενόψει την προσεχούς τουριστικής περιόδου. Πιο αναλυτικά: «Σε ό,τι αφορά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποστείλει οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης τους που βασίζονται τόσο στην εθνική και διεθνή νομοθεσία όσο και στην ορθή πρακτική τους. Τονίζεται ότι στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές. Επισημαίνεται ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 30.000 ευρώ.

Το θέμα παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο μας που φροντίζει να ενημερώνει άμεσα για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες της Επιτροπής που στόχο έχουν την αποτροπή κάθε είδους κακομεταχείρισης των ζώων και της βελτίωσης των όρων ευζωίας τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διατηρείται και ενισχύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνεται η οικονομία τους αλλά συγχρόνως προστατεύονται και τα ζώα».

Υπενθυμίζεται πως ο Tommy Lee με την ιδιότητα του μέλους της PETA, της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ζητώντας να σταματήσει ο βασανισμός των τετράποδων που χρησιμοποιούνται ως «ταξί» από τους ντόπιους για την μεταφορά των τουριστών από το λιμάνι της Σαντορίνης μέχρι τα Φηρά.

Τώρα, αν στην απάντηση υπήρχε και η γνώμη του υπουργού για την επανασύνδεση των Mötley Crüe, προφανώς και δεν θα το μάθουμε ποτέ.

 

 

 

 

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from CULTURE

Go to Top