Απίστευτο! Το MySpace έχασε όλη την μουσική 12 ετών

R NEWS TEAM
Posted on Μάρτιος 19, 2019, 7:00 πμ
10 secs

Σε μεγάλη γκάφα υπέπεσαν οι άνθρωποι του MySpace, οι οποίοι έχασαν όλη την μουσική που ανέβηκε στην πάλαι ποτέ κραταιά πλατφόρμα από το 2003 ως και το 2015.

Αιτία ήταν κάποιο πρόβλημα με τους server της εταιρίας, με το MySpace να ανακοινώνει: «Δυστυχώς κάποιο πρόβλημα στην μεταφορά δεδομένων στους servers μας, είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα δεδομένα μέχρι και πριν από τρία χρόνια. Τα δεδομένα αυτά δεν υπάρχει τρόπος να ανακτηθούν».

Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση ανθρώπων της εταιρίας, περισσότερα από 50 εκατομμύρια τραγούδια, φωτογραφίες και άλλο υλικό 14 εκατομμυρίων καλλιτεχνών χάθηκαν για πάντα.

Το MySpace ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003 από τον Thomas «MySpace Tom» Anderson και τον Chris DeWolfe, και δύο χρόνια αργότερα πουλήθηκε στον όμιλο του μεγιστάνα των media Rupert Murdoch, έναντι $580 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανοδική πορεία του MySpace συνεχίστηκε μέχρι και το 2008, με την εταιρία να σημειώνει κέρδη $800 εκατομμυρίων. Σταδιακά ωστόσο, η άνοδος του Facebook έφερε την σταδιακή πτώση της μουσικής πλατφόρμας. Το 2011 ο διάσημος pop τραγουδιστής Justin Timberlake την αγόρασε για μόλις $35 εκατομμύρια ενώ το 2016 την πούλησε στην Time Inc.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST