ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απορρίφθηκε για ένατη φορά η αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του John Lennon, Mark David Chapman

Το δικαστήριο θεώρησε πως η απελευθέρωση του 61χρονου θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας. Στην απόρριψη της ένατης κατά σειρά αίτησης αποφυλάκισης του δολοφόνου του John Lennon, Mark David Chapman, προχώρησαν οι αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Παρά τις εκθέσεις που είχε στη διάθεσή του το δικαστήριο…

Το δικαστήριο θεώρησε πως η απελευθέρωση του 61χρονου θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας.

Στην απόρριψη της ένατης κατά σειρά αίτησης αποφυλάκισης του δολοφόνου του John Lennon, Mark David Chapman, προχώρησαν οι αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Παρά τις εκθέσεις που είχε στη διάθεσή του το δικαστήριο και οι οποίες πιστοποιούσαν την καλή διαγωγή του Chapman στη φυλακή, η απόφαση της τριμελούς επιτροπής ήταν αρνητική.

«Η αίτηση απορρίπτεται. Μετά από εξέταση και προσωπική συνέντευξη αποφασίσαμε πως ενδεχόμενη απελευθέρωση σας θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας» αναφέρεται στο σκεπτικό της επιτροπής αναθεώρησης ποινών.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον ίδιο ακριβώς λόγο, είχε απορριφθεί και η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης του Chapman το 2014, ο οποίοα απέκτησε για πρώτη φορά δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης το 2000, όταν και συμπλήρωσε 20 χρόνια ποινής.

Ο Chapman δολοφόνησε το βρετανό δημοφιλή τραγουδοποιό έξω από την πολυκατοικία του διάσημου μουσικού στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη. Πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του τραγουδιστή ενώ αυτός επέστρεφε στο σπίτι του με την Yoko Ono.

Ο Mark David Chapman θα έχει ξανά δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης το 2018.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TOP STORIES

Go to Top