Η Apple κοντά στην εξαγορά του Shazam έναντι $400 εκατ.

R NEWS TEAM
Posted on Δεκέμβριος 09, 2017, 10:07 πμ
5 secs

Πολύ φθηνότερα απ’ ότι κόστιζε το 2015.

Η Apple βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόκτησης της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικής Shazam με το ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί μέχρι το τέλος της ημέρας σήμερα, με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται νωρίτερα από τη Δευτέρα. Παρά το γεγονός ότι είναι μια τεράστια τιμή, η αξία του Shazam ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι στα τέλη του 2015, όταν η αξία  της εφαρμογής ήταν 1,02 δισεκατομμυρία δολάρια.

Η προσθήκη των υπηρεσιών αναγνώρισης του Shazam στα προϊόντα της Apple θα αποτελούσε τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την πελατειακή βάση της εταιρίας, με την ενσωμάτωσή της στη συσκευή, επιτρέποντας πιθανώς στη Siri να αναγνωρίζει τραγούδια χωρίς να κατεβάζει εφαρμογές τρίτων. Επιπλέον, το Shazam έχει αναπτύξει πρόσφατα την ικανότητα να χρησιμοποιεί ήχους ή βίντεο κλιπ για την αναγνώριση τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών ακόμη και διαφημίσεων, ανοίγοντας μια ολόκληρη γκάμα δυνατοτήτων για ενσωμάτωση στο Siri και άλλες προσφορές της Apple.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST