ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Το Apple Music ξεπέρασε το Spotify για πρώτη φορά στις ΗΠΑ

Η μουσική βιομηχανία αλλάζει και οι υπηρεσίες streaming συνεχίζουν την δική τους μάχη για μεγαλύτερο μερίδιο αγορά. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το Apple Music για πρώτη φορά ξεπέρασε το Spotify σε premium συνδρομητές (πληρωμένες συνδρομές). Συνολικά για τον μήνα Φεβρουάριο, 28 εκατομμύρια καταναλωτές…

Η μουσική βιομηχανία αλλάζει και οι υπηρεσίες streaming συνεχίζουν την δική τους μάχη για μεγαλύτερο μερίδιο αγορά.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το Apple Music για πρώτη φορά ξεπέρασε το Spotify σε premium συνδρομητές (πληρωμένες συνδρομές). Συνολικά για τον μήνα Φεβρουάριο, 28 εκατομμύρια καταναλωτές πληρώνουν το αντίτιμο της υπηρεσίας στην Apple, με το Spotify να είναι στην δεύτερη θέση με 26 εκατομμύρια συνδρομές.

Το Spotify πάντως εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκόσμια σε συνδρομητές που επιλέγουν τις premium υπηρεσίες.

Η άνοδος της Apple Music φάνηκε και ποσοστιαία, με τον ρυθμό ανάπτυξης της υπηρεσίας να κυμαίνεται από 2,6% – 3,0%, με το Spotify να ακολουθεί με 1,5% – 2,0%.

Φυσικά η άνοδος του Apple Music σχετίζεται και με την σταθερή ανάπτυξη του iPhone. Με περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες του κορυφαίου smartphones παγκοσμίως, τις συνδυαστικές υπηρεσίες της εταιρίας, αλλά και το γεγονός πως το Apple Music είναι προ-εγκατεστημένο στις συσκευές iPhone και iPad, ο Αμερικανός κολοσσός είναι δεδομένο πως έχει ένα σαφές προβάδισμα έναντι του ανταγωνιστή του από την Σουηδία.

Το 2018, ο διευθυντής του Apple Music Jimmy Iovine είπε: «Οι υπηρεσίες streaming χρεώνουν τους ακροατές $9.99 και όλοι έχουν πρόσβαση στην ίδια μουσική. Μπορείς να ακούσεις όση μουσική θέλεις και να φτιάξεις τις δικές σου λίστες. Αυτό είναι υπέροχο».

Ο Iovine τόνισε πάντως πως στο μέλλον οι υπηρεσίες streaming θα πρέπει βρουν τρόπους να φέρουν πιο κοντά τους fans με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Latest from IN FOCUS

Go to Top