ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Arcadian Child – Superfonica

Ζεστό, μελωδικό, αλλά κυρίως κιθαριστικό είναι το δεύτερο πόνημα των Arcadian Child, οι οποίοι προσεγγίζουν την ψυχεδέλεια ατμοσφαιρικά, στηριζόμενοι στις κιθαριστικές τους εξάρσεις. Το «Superfonica» είναι ένας δίσκος που αποζημιώνει τον ακροατή ποικιλοτρόπως. Ο παραδοσιακός ήχος της Δυτικής Ακτής στο εναρκτήριο «Bain Marie» ανοίγει ιδανικά το album, με το groovy…

Ζεστό, μελωδικό, αλλά κυρίως κιθαριστικό είναι το δεύτερο πόνημα των Arcadian Child, οι οποίοι προσεγγίζουν την ψυχεδέλεια ατμοσφαιρικά, στηριζόμενοι στις κιθαριστικές τους εξάρσεις. Το «Superfonica» είναι ένας δίσκος που αποζημιώνει τον ακροατή ποικιλοτρόπως. Ο παραδοσιακός ήχος της Δυτικής Ακτής στο εναρκτήριο «Bain Marie» ανοίγει ιδανικά το album, με το groovy «Twist Your Spirit» να σου δίνει το πρώτο σοκ. Τα «Brothers» και «Constellations» ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, με τις κιθαριστικές εμπνεύσεις να φλερτάρουν ακόμα και με το desert της ερήμου, ενώ τα «Painting» και «Before We Die» αποτελούν τις πιο ατμοσφαιρικές στιγμές του «Superfonica». Στο «She Flows» οι Arcadian Child δείχνουν ίσως το πιο εξωστρεφές τους πρόσωπο, με τα φωνητικά αλλά και τις μελωδίες να δανείζονται λίγη από την indie αίγλη των 90s, απογειώνοντας το κομμάτι. Ο επίλογος ανήκει στο πιο περιπετειώδες κομμάτι του album, «The March», με την μπάντα να μπολιάζει στο psych rock της ανατολίτικα στοιχεία. Στα 40 λεπτά του, το «Superfonica» δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, με τους Arcadian Child να βγάζουν συνεχώς λαγούς από το καπέλο τους. Ένα από τα καλύτερα ψυχεδελικά albums του 2018!

Συγκρότημα: Arcadian Child
Album: Superfonica
Label: Ripple Music/Rogue Wave
Ημ. Κυκλοφορίας: 23/11/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top