Απεβίωσε στα 82 του χρόνια ο σπουδαίος τραγουδοποιός.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook, ο Leonard Cohen άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Στο μήνυμα, αναφέρονται τα εξής: «Με βαθύτατη λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Leonard Cohen πέθανε. Χάσαμε έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και μεγάλους οραματιστές.

«Ο πατέρας μου πέθανε ήσυχα στο σπίτι του στο Los Angeles, γνωρίζοντας πως έχει γράψει έναν από τους καλύτερους του δίσκους» είπε στο Rolling Stone ο γιος του Leonard Cohen, Adam.

Για έναν ασυμβίβαστο καλλιτέχνη και οραματιστή ο οποίος θα λείψει έκανε λόγο ο manager του Cohen, Robert Kory, συμπληρώνοντας: «Είχα την τιμή να τον αποκαλώ φίλο μου. Πίσω του αφήνει μια τεράστια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Η οικογένειά του ζητά από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους της.

Ένα μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles μελλοντικά».

Μόλις πριν από έναν μήνα, ο Leonard Cohen είχε δηλώσει «έτοιμος να πεθάνει».

Στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Rolling Stone αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

Ο Leonard Cohen είχε την πρώτη θέση ανάμεσα σε ένα πάνθεον εξαιρετικά επιδραστικών τραγουδοποιών τις δεκαετίες του 60 και 70.

Μόνο ο Bob Dylan άσκησε πιο βαθιά επιρροή στη γενιά του και ίσως μόνο ο Paul Simon και ο συμπατριώτης του Καναδός Joni Mitchel υπήρξαν ισάξιοί του ποιητικά.

Ήταν από τους ελάχιστους καλλιτέχνες της γενιάς του που απόλαυσε καλλιτεχνική επιτυχία και στη διάρκεια της ένατης δεκαετίας της ζωής του, οπότε και κυκλοφόρησε στα 82 του χρόνια το album «You Want It Darker».

«Ποτέ δεν είχα την αίσθηση ότι υπήρξε ένα τέλος. Ότι υπάρχει η συνταξιοδότηση ή ένα τζακποτ», είχε δηλώσει ο Leonard Cohen το 1992.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST