Όλα όσα έγιναν στο Vale Earth Fair στη νήσο Guernsey.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το πρώτο «ελεύθερο» μουσικό φεστιβάλ επί ευρωπαϊκού εδάφους, το Vale Earth Fair. Ο όρος «ελεύθερο» χρησιμοποιήθηκε για να δείξει ότι οι διοργανωτές του Vale Earth Fair, δεν τήρησαν κανένα απολύτως μέτρο για την αποφυγή της μετάδοσης του covid-19, όπως κάνουν εκατοντάδες συνάδελφοι τους παγκοσμίως.

Όχι οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ δεν ανήκουν στους αρνητές του κορωνοϊού ούτε αποφάσισαν να πάνε κόντρα στις συστάσεις του ΠΟΥ, απλά το νησί Guernsey στο οποίο διεξάγεται το Vale Earth Fair τα τελευταία σαράντα χρόνια, έχει παραμείνει covid-free από τις 27 Μαΐου, και έτσι οι κάτοικοι του πλέον μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς να τηρούν, τα σύμφωνα με το social distancing, μέτρα.

https://www.instagram.com/p/CEiGcMDFiL1/?utm_source=ig_embed

Το Guernsey είναι ένα νησί στη θάλασσα της Μάγχης, κοντά στην ακτή της Νορμανδίας, και αποτελεί μέρος του Βαϊλάτου του Guernsey, ενός συμπλέγματος νησιών. Το Βαϊλάτο του Guernsey είναι κομμάτι της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, δηλαδή ανήκει στο Στέμμα αλλά είναι αυτοδιοικούμενο. Στο μικρό αυτό λοιπόν κομμάτι της Βρετανίας, η ζωή έχει επιστρέψει στους προ-κορωνοϊού ρυθμούς της, και οι κάτοικοι βρήκαν ευκαιρία να το γιορτάσουν παρακολουθώντας το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διοργάνωσης Yannic Bearder, 3500 άνθρωποι παρακολούθησαν τα δρώμενα του Vale Earth Fair, το οποίο παραδοσιακά διαρκεί περίπου 12 ώρες και φιλοξενείται στο έξι αιώνων κάστρο του Vale. Φέτος η κολεκτίβα που ασχολείται με τη διοργάνωση του φεστιβάλ, αποφάσισε να χαμηλώσει την τιμή του εισιτηρίου για να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού, το οποίο έχει πληγεί οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας, να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ και μάλιστα η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια που η διοργάνωση αναγκάστηκε να αφήσει έξω αρκετούς οι οποίοι δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο καθώς το αιωνόβιο κάστρο δεν μπορούσε να τους φιλοξενήσει όλους.

Η μόνη διαφορά, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ήταν ότι όσοι καλλιτέχνες συμμετείχαν, ήρθαν από την ευρύτερη περιοχή του Βαϊλάτου του Guernsey καθώς ήταν οι μόνοι Βρετανοί οι οποίοι μπορούσαν να μετακινηθούν ελεύθερα, σε άλλη περιοχή. «Ήταν μια υπέροχη μέρα, να βλέπει κανείς τόσο κόσμο να χαίρεται τον ήλιο” τόνισε ο Bearder, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αλλά και στους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν να στηθούν έξι διαφορετικές σκηνές στο χώρο του κάστρου και έφεραν εις πέρας με επιτυχία τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. Όπως κάθε χρόνο τα έσοδα του Vale Earth Fair, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος τα έσοδα πρόκειται να διατεθούν υπέρ των δράσεων: «Free Tibet», «Burma Campaign UK» και «Safer Guernsey».

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.