ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Backyard Babies – Silver & Gold

«I’ve been shovin’ 30 years of rock and roll» τραγουδά στο «Shovin’ Rocks» ο frontman της μπάντας Nicke Borg, δίνοντας το στίγμα της νέας κυκλοφορίας των Backyard Babies. Όχι πως περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από το group του τεράστιου Dregen. Το «Silver And Gold» είναι ένα ατόφιο glam/rock n roll…

«I’ve been shovin’ 30 years of rock and roll» τραγουδά στο «Shovin’ Rocks» ο frontman της μπάντας Nicke Borg, δίνοντας το στίγμα της νέας κυκλοφορίας των Backyard Babies. Όχι πως περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από το group του τεράστιου Dregen. Το «Silver And Gold» είναι ένα ατόφιο glam/rock n roll album, ακριβώς όπως το γνωρίσαμε 3 δεκαετίες πριν. Και όμως οι Σκανδιναβοί καταφέρνουν να κάνουν την μουσική τους να ακούγεται φρέσκια και επίκαιρη. Το έξυπνο τρικ με τις pop punk ενέσεις («Good Morning Midnight»), οι αναφορές στο κλασικό hard rock που ξυπνούν μνήμες στους παλιότερους («Yes To All No»), το party που στήνεται στα «44 Undead» και «Bad Seeds», ακόμα και η ατμόσφαιρα στην επιλογική μπαλάντα «Laugh Now Cry Later», κάνουν τον δίσκο φρέσκο, πολυεπίπεδο και απαραίτητο για τους fans που θέλουν το rock τους ατόφιο, χωρίς φτιασίδια και «λίπος».

Συγκρότημα: Backyard Babies
Album: Silver & Gold
Label: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 01/03/2019

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top