ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Bandcamp: Ανάσα $4 εκατομμυρίων στους καλλιτέχνες

Εξαιρετική η ανταπόκριση του κοινού στην καμπάνια της πλατφόρμας. Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η καμπάνια στήριξης του Bandcamp προς τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που χρησιμοποιούν την μουσική πλατφόρμα. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια πήγαν απευθείας στους καλλιτέχνες. Την περασμένη Παρασκευή το Bandcamp ανακοίνωσε πως θα διαθέσει όλο το ποσό…

Εξαιρετική η ανταπόκριση του κοινού στην καμπάνια της πλατφόρμας.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η καμπάνια στήριξης του Bandcamp προς τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που χρησιμοποιούν την μουσική πλατφόρμα. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια πήγαν απευθείας στους καλλιτέχνες.

Την περασμένη Παρασκευή το Bandcamp ανακοίνωσε πως θα διαθέσει όλο το ποσό από τις πωλήσεις του, απευθείας στους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα, δίνοντας έτσι μια τεράστια οικονομική ανάσα, ειδικότερα στην underground μουσική σκηνή.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε όλο τον πλανήτη ελέω κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε ακυρώσεις περιοδειών και συναυλιών, φέρνοντας αρκετά συγκροτήματα στα όρια τους. Το Bandcamp θέλοντας να στηρίξει τους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, ανακοίνωσε πως όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της περασμένης Παρασκευής θα πάνε απευθείας στα groups.

Η καμπάνια ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία καθώς όπως ανακοινώθηκε, οι fans από εκεί που μια τυπική Παρασκευή αγόραζαν περίπου 47,000 προϊόντα (μεμονωμένα τραγούδια, δίσκους, βινύλια, CDs, merchandise), την Παρασκευή 20 Μαρτίου αγόρασαν 800,000!

Όπως ανακοίνωσε το Bandcamp, το συνολικό ποσό που θα πάει στους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα είναι περίπου $4.3 εκατομμύρια. Η πλατφόρμα ενημέρωσε πως στο peak της πουλούσε περίπου 11 προϊόντα ανά δευτερόλεπτο.

«Δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα διαρκέσει η ιστορία με τον Covid-19, αλλά γνωρίζουμε πως χρειαζόμαστε την μουσική για να μας θεραπεύσει και να κρατήσει το ηθικό μας ψηλά» αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα των ανθρώπων της πλατφόρμας.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κάνουμε το Bandcamp το καλύτερο μέρος για τους fans και τους καλλιτέχνες. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη» ολοκληρώνεται στην ανακοίνωση.

Latest from IN FOCUS

Go to Top