ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE/CULTURE

The Beatles: $910,000 για χειρόγραφους στίχους του «Hey Jude»

Πωλήθηκε σε δημοπρασία 50 χρόνια μετά την διάλυση των Σκαθαριών. Ένα χειρόγραφο σημείωμα, πάνω στο οποίο ο Paul McCartney είχε γράψει τους στίχους του «Hey Jude», πουλήθηκε την Παρασκευή σε δημοπρασία για $910,000, μισό αιώνα μετά την διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος. Περισσότερα από 250 αντικείμενα που σχετίζονται με τους Beatles,…

Πωλήθηκε σε δημοπρασία 50 χρόνια μετά την διάλυση των Σκαθαριών.

Ένα χειρόγραφο σημείωμα, πάνω στο οποίο ο Paul McCartney είχε γράψει τους στίχους του «Hey Jude», πουλήθηκε την Παρασκευή σε δημοπρασία για $910,000, μισό αιώνα μετά την διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.

Περισσότερα από 250 αντικείμενα που σχετίζονται με τους Beatles, όπως κιθάρες, μπάσα, δίσκοι και άλλα ενυπόγραφα αναμνηστικά, δημοπρατήθηκαν online από τον Καλιφορνέζικο οίκο Julien’s Auctions.

Εκτός από το σημείωμα, ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν κάτω από το σφυρί ήταν το δέρμα από ένα μεγάλο τύμπανο με το λογότυπο των Beatles, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στην πρώτη περιοδεία του group στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πλειοδότης έδωσε $83,200 για ακόμα μια χειρόγραφη σελίδα από το σενάριο του «Hello, Goodbye» (1967), ενώ ένα τασάκι του Ringo Starr έφτασε τα $32,500!

Ο οίκος Julien’s Auctions χαρακτήρισε το χειρόγραφο σημείωμα του Paul McCartney ως πολύ σπάνιο και εξαιρετικά μεγάλης αξίας.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά τραγούδια των Beatles, το οποίο γνωρίζουν οι πάντες. Οι χειρόγραφοι στίχοι ήταν ο οδηγός, όταν το group το ηχογραφούσε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from CULTURE

Go to Top