ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Beggars – The Day I Lost My Head

Με νέο drummer αλλά και νέο δισκογραφικό συμβόλαιο στην πάντοτε ποιοτική ROAR!, οι Beggars κυκλοφορούν το πέμπτο τους album αισιοδοξώντας να κάνουν το -προσεκτικό- παραπάνω βήμα στην πορεία τους. Και αν το εξαιρετικό «Devil’s Highway» ήταν αυτό που έστρωσε τον δρόμο για το heavy trio, το «The Day I Lost…

Με νέο drummer αλλά και νέο δισκογραφικό συμβόλαιο στην πάντοτε ποιοτική ROAR!, οι Beggars κυκλοφορούν το πέμπτο τους album αισιοδοξώντας να κάνουν το -προσεκτικό- παραπάνω βήμα στην πορεία τους. Και αν το εξαιρετικό «Devil’s Highway» ήταν αυτό που έστρωσε τον δρόμο για το heavy trio, το «The Day I Lost My Head» θα διαλύσει κάθε αμφιβολία. Ο πέμπτος αυτός δίσκος ψηλώνει ακόμα περισσότερο την μπάντα σε όλα τα επίπεδα, με τα κομμάτια να παρουσιάζουν μεγαλύτερη ωριμότητα και ποικιλία. Η συνθετική προσέγγιση του δίσκου αγγίζει περισσότερο το κλασικό rock των 60s και 70s, με την δουλειά που έχει γίνει στα φωνητικά να είναι η καλύτερη που έχει υπάρξει σε δίσκο των Beggars. Το εναρκτήριο «Book Of Days» είναι ο απόλυτος heavy πολιορκητικός κριός, κάτι που φροντίζουν να μας αποδεικνύουν και στα live τους οι ζητιάνοι, με το «Blind» να μου φέρνει κάτι από το «The Lightning», έχοντας όμως την δική του προσωπικότητα. Με μια Fleetwood Mac αισθητική παρούσα σε πολλά κομμάτια του album (ακούστε το «You Break Me»), οι Beggars πιέζουν τα όρια τους, τόσο με την ψυχεδέλεια του «Medusa», όσο και με την μαυρίλα που βγάζει το «The Game». Και εκεί που νομίζεις πως τα έχεις ακούσει όλα εκτός -ίσως- από ένα κομμάτι καλύτερο του «Jesse James», έρχεται το επιλογικό «Genesis» να το κοιτάξει στα μάτια. Οι Beggars συνεχίζουν να τοπάρουν τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους και απλά μένει να δούμε που θα φτάσει όλο αυτό.

Συγκρότημα: Beggars
Album: The Day I Lost My Head
Label: ROAR! Rock Of Angels
Ημ. Κυκλοφορίας: 10/08/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top