ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Biffy Clyro – Ellipsis

Για να μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι οι ακροατές των Σκωτσέζων Biffy Clyro καλό είναι να αγοράσουν την deluxe edition του έβδομου studio album τους «Ellipsis», αυτήν δηλαδή με τα δεκατρία και όχι τα έντεκα κομμάτια, διότι εκεί κρύβονται δύο από τις ωραιότερες νέες δημιουργίες τους. Το ρυθμικό «Don’t, Won’t, Can’t» και…

Για να μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι οι ακροατές των Σκωτσέζων Biffy Clyro καλό είναι να αγοράσουν την deluxe edition του έβδομου studio album τους «Ellipsis», αυτήν δηλαδή με τα δεκατρία και όχι τα έντεκα κομμάτια, διότι εκεί κρύβονται δύο από τις ωραιότερες νέες δημιουργίες τους. Το ρυθμικό «Don’t, Won’t, Can’t» και το heavy «In The Name Of The Wee Man». Συνολικά, η δουλειά τους θυμίζει σε αρκετά σημεία τον παλιό καλό εαυτό τους (κυρίως στιγμές από τα άλμπουμ «Puzzle» και «Opposites») αλλά και τον πιο απελευθερωμένο και εκσυγχρονισμένο. Οι alt rock συνθέσεις τους (με διάφορες άλλες μουσικές επιρροές), εμπεριέχουν έναν μετριασμένο δυναμισμό και ευρηματικότητα και δεν μας εκπλήσσουν τόσο όσο μας προανάγγελλαν. Ξεχωρίζεις κυρίως μεμονωμένα σημεία των κομματιών (πχ. το κιθαριστικό solo  του Simon Neil προς το τέλος του «Wolves Of Winter»), με εξαίρεση το σαρωτικό «Animal Style», το οργισμένο «On A Bang» και το  ακουστικό «Medicine» (αν είσαι  συναισθηματικός τύπος).

Συγκρότημα: Biffy Clyro
Album: Ellipsis
Label: Warner Bros. Records/14th Floor Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 08.07.2016

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top