ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Billy Gibbons – The Big Bad Blues

Δε θα χρειαστείς παρά λίγα μόλις δευτερόλεπτα και το εναρκτήριο riff του «Missin’ Yo’ Kissin’» για να καταλάβεις ότι στο δεύτερο solo album του Gibbons το πνεύμα των πρώιμων ZZ Top ξαναζεί. Σε αντίθεση με το «Perfectamundo», ο βετεράνος κιθαρίστας εδώ αποφασίζει να επιστρέψει στις καθαρόαιμες blues ρίζες του, με…

Δε θα χρειαστείς παρά λίγα μόλις δευτερόλεπτα και το εναρκτήριο riff του «Missin’ Yo’ Kissin'» για να καταλάβεις ότι στο δεύτερο solo album του Gibbons το πνεύμα των πρώιμων ZZ Top ξαναζεί. Σε αντίθεση με το «Perfectamundo», ο βετεράνος κιθαρίστας εδώ αποφασίζει να επιστρέψει στις καθαρόαιμες blues ρίζες του, με πρωτότυπα τραγούδια αλλά και διασκευές, μέσα από το δικό του μοναδικό τρόπο. Το «The Big Bad Blues» ταξιδεύει από το Τέξας στο Σικάγο και από εκεί στο Δέλτα του Mississippi, με mid και up tempo συνθέσεις, και τα γνωστά βραχνά φωνητικά. Φυσαρμόνικα, Hammond, κιθάρες που αναδεύουν την λάσπη του Rio Grande και μπαλώνουν τοίχους στα «μαυράδικα» του Σικάγο, είναι η ιστορία αυτού του δίσκου που στέκεται με έμπνευση και σεβασμό απέναντι στα αυθεντικά blues.

Καλλιτέχνης: Billy Gibbons
Album: The Big Bad Blues
Label: Concord
Ημ. Κυκλοφορίας: 21/09/2018

Γεννημένος τo 1968, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, διαφωνεί με όλους. Όσους έχουν άποψη ,που δεν είναι η δική του και όσους δεν έχουν, γιατί δεν ασπάζονται τη δική του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της προώθησης θεραπευτικών ουσιών. Παράλληλα ασχολείται με την ευγενή τέχνη της μουσικής, ως συντάκτης σε διάφορα μέσα από το 1986. Το βιβλίο είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, που του επιτρέπει το ταξίδι ακόμη και ελλείψει χρημάτων. Πολιτικά ακραίος αντιπαθεί τη διαφθορά της αστικής δημοκρατίας, τον λαϊκισμό των Ελλήνων και τον υποκριτικό χαρακτήρα τους. Αν ήταν ζώο (κάποιοι λένε ότι είναι ) θα ήταν λύκος.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top