ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Billy Tsounis & The Amazing Androids – Pimped By The Gods

Ο Ελληνικής καταγωγής κιθαρίστας των Circus Of Power, Captain Zapped, Fat Nancy και Tribe After Tribe, σε μια προσωπική δουλειά που κοιτά στα μάτια την ψυχεδέλεια και τον προοδευτικό rock ήχο. Με στοιχεία από Frank Zappa, Αμερικανική ψυχεδέλεια των αρχών των 90s, ακόμα και Latin, το «Pimped By The Gods»…

Ο Ελληνικής καταγωγής κιθαρίστας των Circus Of Power, Captain Zapped, Fat Nancy και Tribe After Tribe, σε μια προσωπική δουλειά που κοιτά στα μάτια την ψυχεδέλεια και τον προοδευτικό rock ήχο. Με στοιχεία από Frank Zappa, Αμερικανική ψυχεδέλεια των αρχών των 90s, ακόμα και Latin, το «Pimped By The Gods» είναι ένα πολύ ζεστό album με οργανικές εκτελέσεις, με την απουσία των φωνητικών να είναι ελάχιστα αισθητή. Η κιθάρα του Tsounis δημιουργεί σειρά από διαφορετικά ηχοτοπία και σε συνεργία με το πολύ πετυχημένο rhythm section την ύπαρξη του τσέλο στα όργανα της ορχήστρας, προσφέρει το είδος του χαλαρού τζαμαρίσματος που σε ταξιδεύει, με αίσθηση της Αμερικάνικης ερήμου αλλά και του Ειρηνικού, ξεφεύγοντας από την μονοτονία των stoner σχημάτων. Η μίξη κλασικού rock, ψυχεδέλειας, 90s ανεξάρτητου κιθαριστικού ήχου και αυτοσχεδιασμού σε ένα LP που δεν υπηρετεί φόρμες, αλλά μόνο μουσικό όραμα, κάνει το «Pimped By The Gods» ιδανική παρέα για ένα βράδυ με τεκίλα και παρατήρηση του ουρανού.

Συγκρότημα: Billy Tsounis & The Amazing Androids
Album: Pimped By The Gods
Label: Billy Tsounis Self Released
Ημ. Κυκλοφορίας: 24/06/2017

Γεννημένος τo 1968, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, διαφωνεί με όλους. Όσους έχουν άποψη ,που δεν είναι η δική του και όσους δεν έχουν, γιατί δεν ασπάζονται τη δική του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της προώθησης θεραπευτικών ουσιών. Παράλληλα ασχολείται με την ευγενή τέχνη της μουσικής, ως συντάκτης σε διάφορα μέσα από το 1986. Το βιβλίο είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, που του επιτρέπει το ταξίδι ακόμη και ελλείψει χρημάτων. Πολιτικά ακραίος αντιπαθεί τη διαφθορά της αστικής δημοκρατίας, τον λαϊκισμό των Ελλήνων και τον υποκριτικό χαρακτήρα τους. Αν ήταν ζώο (κάποιοι λένε ότι είναι ) θα ήταν λύκος.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top