ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE/TOP STORIES

Το Birmingham γιορτάζει τα 50 χρόνια των Black Sabbath

Μεγάλη έκθεση στην γενέτειρα των heavy metal θρύλων. Με κάθε επισημότητα η πόλη του Birmingham γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση των Black Sabbath. Η πόλη των βρετανικών midlands εγκαινίασε την έκθεση Home Of Metal: Black Sabbath At 50, στην οποία παρουσιάζεται ένα σημαντικό μέρος της ιστορία του επιδραστικότερου…

Μεγάλη έκθεση στην γενέτειρα των heavy metal θρύλων.

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Birmingham γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση των Black Sabbath.

Η πόλη των βρετανικών midlands εγκαινίασε την έκθεση Home Of Metal: Black Sabbath At 50, στην οποία παρουσιάζεται ένα σημαντικό μέρος της ιστορία του επιδραστικότερου heavy metal συγκροτήματος.

Οι fans του συγκροτήματος έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά κομμάτια μέσα από την πλούσια καριέρα των Black Sabbath, με τους Tony Iommi, Bill Ward, Geezer Butler και Bill Ward να παρουσιάζουν αρκετά κομμάτια από τις προσωπικές τους συλλογές, όπως μουσικά όργανα, t-shirts, αφίσες και άλλα.

Εισιτήρια, αποκόμματα και άλλα αναμνηστικά των Black Sabbath

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα εκθέματα φανατικών οπαδών του συγκροτήματος από όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Stephen Knowles, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες για να δει ζωντανά τους Black Sabbath και κατέχει περισσότερα από 1,000 t-shirts του αγαπημένου του συγκροτήματος. Ο Knowles, 53 ετών σήμερα, είναι fan των Άγγλων από τις αρχές των 70s και έχει μετατρέψει το σπίτι του σε ένα μικρό μουσείο των Black Sabbath, κάτι που όπως είπε ο ίδιος στην κάμερα του BBC News του έχει κοστίσει «δεκάδες χιλιάδες Λίρες».

Ένας άλλος οπαδός, ο 52χρονος Rick Lovett έκλεψε την παράσταση με τη μοτοσυκλέτα του να είναι αφιερωμένη στους μουσικούς του ήρωες: «Ξεκίνησα να ακούω τους Black Sabbath όταν ήμουν 11 χρονών. Ένας φίλος μου χρωστούσε και αντί για χρήματα μου έδωσε το πρώτο album των Sabbath. Τότε δεν ήξερα καν αν πρέπει να ακούσω κάτι τέτοιο. Όμως είχα εκστασιαστεί. Την ίδια αίσθηση έχω μέχρι σήμερα. Οι Black Sabbath θα είναι πάντα στο προσκήνιο γιατί ποτέ τους δεν ήταν μόδα».

Άνθρωποι της έκθεσης τόνισαν στο BBC ότι σκοπός του Home Of Metal: Black Sabbath At 50 είναι να παρουσιαστεί η μπάντα «μέσα από τα μάτια των οπαδών της».

Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκεται και η ενδυμασία που φορούσε ο Butler στο artwork του θρυλικού «Vol. 4» του 1972, τα χαρακτηριστικά γυαλιά του Ozzy Osbourne, μέρος από ένα παλιό drum kit του Bill Ward, καθώς και πλήθος άλλων αναμνηστικών.

Το studio του Tony Iommi, στο οποίο οι Black Sabbath ηχογράφησαν το κύκνειο άσμα τους «13»

Παρουσία στον χώρο της εκδήλωσης έχει και η τοπική οργάνωση House Of Metal, η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2011 με σκοπό την προώθηση της heavy metal κουλτούρας του Birmingham. Μιλώντας για την δράση της ομάδας, η Lisa Meyer τόνισε: «Οι fans έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν ένα μουσικό κίνημα που ξεκίνησε εδώ 50 χρόνια πριν και μέχρι σήμερα παραμένει επίκαιρο».

Δείτε το ρεπορτάζ του ITV News με πλάνα και δηλώσεις από την έκθεση αφιερωμένη στους Black Sabbath:

 

Latest from CULTURE

Go to Top