ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Το «The Black Album» των Metallica συμπλήρωσε 500 εβδομάδες στο Billboard 200!

Πρόκειται για τον δίσκο που σίγουρα ο κάθε ένας από εμάς έχει αγοράσει -τουλάχιστον- μια φορά στην ζωή του. Είναι ένα από τα albums που δεν λείπουν από καμία rock δισκοθήκη που θέλει να λέγεται σοβαρή. Είναι ο δίσκος που έβαλε το heavy metal στα σπίτια εκατομμυρίων οπαδών στα 90s.…

Πρόκειται για τον δίσκο που σίγουρα ο κάθε ένας από εμάς έχει αγοράσει -τουλάχιστον- μια φορά στην ζωή του. Είναι ένα από τα albums που δεν λείπουν από καμία rock δισκοθήκη που θέλει να λέγεται σοβαρή. Είναι ο δίσκος που έβαλε το heavy metal στα σπίτια εκατομμυρίων οπαδών στα 90s. Είναι κομβικό σημείο αναφοράς στην δισκογραφία των Metallica, αλλά και ολόκληρης της rock/metal κουλτούρας.

Αυτά και άλλα παρόμοια έχετε διαβάσει κατά καιρούς σε παρουσιάσεις και αφιερώματα για το «The Black Album», όπως είναι πιο γνωστό ομώνυμο studio album των Metallica που κυκλοφόρησε το 1991.

Πλέον το «The Black Album» είναι και ένα από τα μόλις τέσσερα albums που συμπλήρωσαν 500 εβδομάδες στο Billboard 200!

Και πως να μην το πετύχει άλλωστε, όταν ακόμα και σήμερα πουλάει περί τις 5,000 την εβδομάδα, βρισκόμενο στην 137η θέση των charts στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, ο δίσκος μπαίνει σε ένα πολύ κλειστό club δίσκων και συγκροτημάτων που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Η πρωτιά ανήκει φυσικά στο «The Dark Side Of The Moon» των Pink Floyd, το οποίο έχει μείνει στο Billboard 200 για 937 εβδομάδες! Ο Bob Marley & The Wailers με το «Legend: The Best Of Bob Marley & The Wailers» έχουν μείνει στις πρώτες 200 θέσεις για 539 εβδομάδες, όπως και το «Greatest Hits» των Journey που έχει επίσης 539 εβδομάδες στα charts.

Το «The Black Album» αναμένεται να συνεχίσει να βρίσκεται στο Top200 για περισσότερο διάστημα καθώς θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος στο heavy metal, και πλέον αναμένουμε το επόμενο ρεκόρ του…

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top