ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Breath After Coma – Leaders

Το ομώνυμο πρώτο EP των Breath After Coma μου είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις το 2015, με το «Adoration» να αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχει γράψει ελληνική μπάντα τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, το πρώτο τους ολοκληρωμένο δισκογραφικό βήμα ήταν από αυτά που περίμενα…

Το ομώνυμο πρώτο EP των Breath After Coma μου είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις το 2015, με το «Adoration» να αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχει γράψει ελληνική μπάντα τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, το πρώτο τους ολοκληρωμένο δισκογραφικό βήμα ήταν από αυτά που περίμενα με ανυπομονησία και ευτυχώς η προσμονή μου αυτή δικαιώθηκε. Οι Breath After Coma έγραψαν έναν πολύ ποιοτικό heavy rock δίσκο που ξεκινά από την αγάπη των μελών του group για τα 90s και φτάνει μέχρι και το rock του σήμερα. Εμπορικό χωρίς να είναι γλυκανάλατο, groovy και χορευτικό αλλά ταυτόχρονα και συναισθηματικό, με επιρροές από Red Hot Chili Peppers, Audioslave, Alice In Chains και Pearl Jam, το «Leaders» σε κερδίζει με την πρώτη ακρόαση. Η ευκολία που έχει η μπάντα να γράφει κολλητικά refrains αποτελεί το δυνατό της χαρτί, κάτι που φαίνεται από κομμάτια όπως το «Duncan Harris», «Yellow Sky» και «So It Goes», χωρίς όμως να θέλω να αδικήσω τις υπόλοιπες συνθέσεις. Σε ένα μουσικό ύφος που οι Ελληνικές μπάντες ανέκαθεν υστερούσαν, οι Breath After Coma δείχνουν πως μπορούν να ηγηθούν. Εξαιρετικοί!

Συγκρότημα: Breath After Coma
Album: Leaders
Label: Breath After Coma Self Released
Release Date: 06/02/2017

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top