ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Bring Me The Horizon – Amo

Αν έχεις αφήσει τους BMTH στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και ξαφνικά έπεσες ξανά πάνω τους φέτος, δικαιολογείσαι να σαστίσεις. Διαφορετικά, δεν πρέπει να πέσεις από τα σύννεφα με την στροφή της μπάντας στον ήχο του «Amo». Τα μηνύματα ήταν σαφέστατα στο «That’s The Spirit» του 2015 και απλώς εδώ…

Αν έχεις αφήσει τους BMTH στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και ξαφνικά έπεσες ξανά πάνω τους φέτος, δικαιολογείσαι να σαστίσεις. Διαφορετικά, δεν πρέπει να πέσεις από τα σύννεφα με την στροφή της μπάντας στον ήχο του «Amo». Τα μηνύματα ήταν σαφέστατα στο «That’s The Spirit» του 2015 και απλώς εδώ οι Άγγλοι από το Sheffield δείχνουν το πως αντιλαμβάνονται την μουσική σήμερα. Και έτσι πρέπει να «κριθούν» από κοινό και ανθρώπους που γράφουν για μουσική. Τούτων λεχθέντων, το «Amo» είναι ένας μουσικός θρίαμβος που φέρνει τους BMTH σε ένα ευρύτερο ακροατήριο που γεμίζει αρένες, αναζητά ψαγμένα playlists στο ραδιόφωνο και τις μουσικές πλατφόρμες, δεν τρώει όμως αμάσητο το κουτόχορτο της εύπεπτης pop. Φορτωμένο μουσικά αλλά και σε θέμα παραγωγής, αλλά προσεγμένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, το album ανοίγει δρόμους για τον Oli Sykes και την παρέα του, δείχνοντας τον δρόμο σε πολλές νέες μπάντες. Μελωδικό, πειραματικό, mainstream χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε ποιότητα και αισθητική, το «Amo» είναι από τους δίσκους που θα στιγματίσουν την πιο εξωστρεφή πλευρά της σύγχρονης rock μουσικής.

Συγκρότημα: Bring Me The Horizon
Album: Amo
Label: Sony Music Entertainment
Ημ. Κυκλοφορίας: 25/01/2019

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top