ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

BUS – Never Decide

Το νέο album των BUS ήταν από τις εγχώριες κυκλοφορίες που ανέμενα με μεγάλη αγωνία. Η υπογραφή συμβολαίου με την απαιτητική RidingEasy με γέμισε με περισσότερες προσδοκίες, παρόλο που λόγω του ύφους της μπάντας δεν περίμενα μεγάλες αλλαγές στον ήχο της. Το «Never Decide» δικαίωσε απόλυτα αυτές τις προσδοκίες μου,…

Το νέο album των BUS ήταν από τις εγχώριες κυκλοφορίες που ανέμενα με μεγάλη αγωνία. Η υπογραφή συμβολαίου με την απαιτητική RidingEasy με γέμισε με περισσότερες προσδοκίες, παρόλο που λόγω του ύφους της μπάντας δεν περίμενα μεγάλες αλλαγές στον ήχο της. Το «Never Decide» δικαίωσε απόλυτα αυτές τις προσδοκίες μου, με τους BUS να κάνουν το παραπάνω βήμα που απαιτείται σε σχέση με το πρώτο album. Διατηρώντας το «παλιακό» τους στιλ, η τετράδα δεν μένει στην επιτυχία του ντεμπούτου της, δουλεύοντας ακόμα περισσότερο τις συνθέσεις. Το πρώτο single «You Better Come In You Better Calm Down» έδωσε ένα μικρό δείγμα των νέων BUS, που όμως εδώ ακούγονται ακόμα πιο περιπετειώδεις. Το 8λεπτο «Lucifer» είναι ίσως ό,τι πιο ψαγμένο μας έχει χαρίσει το group μέχρι σήμερα, με το «Into The Night» να ισορροπεί ανάμεσα στον heavy metal δυναμισμό των πρώιμων Iron Maiden και την μαγκιά των πρώιμων Kiss. Τα πωρωτικά «Moonchild» και «Evil Eyes» συνδέονται απευθείας με το πρώτο ντεμπούτο των BUS, με το δεύτερο να τονίζει περισσότερο τα late 60s/early 70s στοιχεία που -ευτυχώς- επιδιώκουν να έχουν στον ήχο τους οι BUS. Το «This King» που ολοκληρώνει το «Never Decide» αποτελεί τον heavy metal δυναμίτη των Αθηναίων που επιβάλλεται να παίζεται σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Ηχογραφημένο σε πέντε μόλις μέρες, με «μουτζουρωμένη» παραγωγή, το δεύτερο album των BUS στέκεται ένα σκαλί πάνω από τον προκάτοχό του, δείχνοντάς μας το πόσο σωστά και προσεκτικά δουλεύει αυτή η μπάντα. Συγχαρητήρια ξανά!

Συγκρότημα: BUS
Album: Never Decide
Label: RidingEasy
Ημ. Κυκλοφορίας: 01/03/2019

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top