ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Candlemass – The Door To Doom

Το έχω ξαναγράψει και θα το γράψω ακόμα μια φορά… το γεγονός ότι οι Candlemass κατάφεραν και παρέμειναν ζωντανοί ως τώρα -μετά και το πρόβλημα υγείας του Leif Edling- είναι από μόνο του μια μεγάλη νίκη. Πλέον, με την επιστροφή του Johan Längqvist στο group έπειτα από 33 χρόνια, το…

Το έχω ξαναγράψει και θα το γράψω ακόμα μια φορά… το γεγονός ότι οι Candlemass κατάφεραν και παρέμειναν ζωντανοί ως τώρα -μετά και το πρόβλημα υγείας του Leif Edling- είναι από μόνο του μια μεγάλη νίκη. Πλέον, με την επιστροφή του Johan Längqvist στο group έπειτα από 33 χρόνια, το group δείχνει έτοιμο να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί. Αν και διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το πως θα ακούγεται στο σανίδι ο Längqvist, δεν μπορώ να μην του βγάλω το καπέλο στις studio εκτελέσεις του «The Door To Doom». Οι Candlemass παίζουν σε ασφαλές έδαφος, με τα νέα τους τραγούδια να σημαδεύουν την καρδιά των old-school οπαδών του συγκροτήματος. Η συμμετοχή του Tony Iommi στο «Astorolus – The Great Octopus» πετυχαίνει ακριβώς αυτό και δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στο συνολικό αποτέλεσμα (είπαμε, οι Candlemass θα διεκδικήσουν με πάθος ό,τι περισσότερο μπορούν). Από εκεί και πέρα, τα «Under The Ocean» και «Death’s Wheel» φλερτάρουν έντονα με το παρελθόν της μπάντας, ενώ το «Black Trinity» αποδεικνύει περίτρανα πως ο Leif μπορεί να γράψει όποτε θέλει ένα μεγάλο riff. Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι Candlemass επέστρεψαν και δείχνουν δυνατοί. Μακάρι να τους έχουμε για καιρό ακόμα κοντά μας.

Συγκρότημα: Candlemass
Album: The Door To Doom
Label: Napalm
Ημ. Κυκλοφορίας: 22/02/2019

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top