ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Chuck Berry – Chuck

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την τελευταία του studio δουλειά,  ο θρύλος του rock n roll κυκλοφορεί την τελευταία του studio ηχογράφηση. Βαδίζοντας στα 90 του χρόνια, λίγο πριν αποχαιρετήσει τα εγκόσμια, παραδίδει μάθημα ενεργητικότητας, ζωντάνιας, rock n roll πνεύματος και αγάπης για τις μουσικές του ρίζες. Δωδεκάμετρα, blues, country, αλλά…

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την τελευταία του studio δουλειά,  ο θρύλος του rock n roll κυκλοφορεί την τελευταία του studio ηχογράφηση. Βαδίζοντας στα 90 του χρόνια, λίγο πριν αποχαιρετήσει τα εγκόσμια, παραδίδει μάθημα ενεργητικότητας, ζωντάνιας, rock n roll πνεύματος και αγάπης για τις μουσικές του ρίζες. Δωδεκάμετρα, blues, country, αλλά και χιούμορ. Ακούστε το  «Lady B. Good», τη συνέχεια δηλαδή του δικού του «Johnny B. Good», και θα καταλάβετε. Στο album συμμετέχουν η κόρη του, ο Gary Clark Jr. και ο Tom Morello, χωρίς πάντως να παίρνουν τα φώτα του προβολέα από τον αειθαλή Berry, που αφήνει πίσω του ένα τίμιο και αυθεντικό 50s rock n roll album. Ο Berry (ξανά)βάζει ψηλά τον πήχη για τους εναπομείναντες rockers.

Καλλιτέχνης: Chuck Berry
Album: Chuck
Label: Dualtone/Decca
Ημ. Κυκλοφορίας: 09/06/2017

Γεννημένος τo 1968, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, διαφωνεί με όλους. Όσους έχουν άποψη ,που δεν είναι η δική του και όσους δεν έχουν, γιατί δεν ασπάζονται τη δική του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της προώθησης θεραπευτικών ουσιών. Παράλληλα ασχολείται με την ευγενή τέχνη της μουσικής, ως συντάκτης σε διάφορα μέσα από το 1986. Το βιβλίο είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, που του επιτρέπει το ταξίδι ακόμη και ελλείψει χρημάτων. Πολιτικά ακραίος αντιπαθεί τη διαφθορά της αστικής δημοκρατίας, τον λαϊκισμό των Ελλήνων και τον υποκριτικό χαρακτήρα τους. Αν ήταν ζώο (κάποιοι λένε ότι είναι ) θα ήταν λύκος.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top