ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ/Χωρίς κατηγορία

Chvrches – Hansa Session (EP)

Στην καρδιά του καλοκαιριού τα είχαμε πει για το «Love Is Dead» και για την απόφαση των Chvrches να κοιτάξουν σε πιο mainstream μονοπάτια, πνίγοντας έτσι τις όποιες indie καταβολές τους. Όσοι είχατε ξενερώσει με το τρίτο album της μπάντας, έχετε εδώ την ευκαιρία να τους αγκαλιάσετε ξανά. Οι Σκωτσέζοι…

Στην καρδιά του καλοκαιριού τα είχαμε πει για το «Love Is Dead» και για την απόφαση των Chvrches να κοιτάξουν σε πιο mainstream μονοπάτια, πνίγοντας έτσι τις όποιες indie καταβολές τους. Όσοι είχατε ξενερώσει με το τρίτο album της μπάντας, έχετε εδώ την ευκαιρία να τους αγκαλιάσετε ξανά. Οι Σκωτσέζοι στο «Hansa Session» EP ηχογραφούν με ακουστικά όργανα πέντε συνθέσεις μέσα από το album, φέρνοντας στην επιφάνεια εκ νέου τα στοιχεία που είχαμε αγαπήσει στις δύο πρώτες τους δουλειές. Η Lauren Mayberry ακούγεται εξαιρετική, οι ενορχηστρώσεις δεν έχουν υπερβολές, και κάπως έτσι, το «Love Is Dead» αποκτά εκ νέου ενδιαφέρον. Η επανεκτέλεση στο «Miracle» στέκεται πολλά σκαλοπάτια παραπάνω από την αυθεντική, ενώ και το «Really Gone» φαντάζει να αδικείται αρκετά στο «Love Is Dead». Πιο ζεστοί, πιο τρυφεροί και πιο μελωδικοί, οι Chvrches έδειξαν πως έχουν αντανακλαστικά και πως αν αφήσουν την καλλιτεχνική τους πλευρά να αναπνεύσει, θα μας δώσουν διαμάντια.

Συγκρότημα: Chvrches
EP: Hansa Session
Label: Virgin/EMI
Ημ. Κυκλοφορίας: 16/11/2018

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top