ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Claypool Lennon Delirium – South Of Reality

Ο μπασίστας και φυσικός ηγέτης των Primus Les Claypool και ο γιος του John Lennon και της Yoko Ono Sean Lennon, ενώνουν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους σε έναν δίσκο που με μια λέξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απροσδόκητος. Αν θα μπορούσα να δώσω ένα στίγμα, θα μιλούσα…

Ο μπασίστας και φυσικός ηγέτης των Primus Les Claypool και ο γιος του John Lennon και της Yoko Ono Sean Lennon, ενώνουν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους σε έναν δίσκο που με μια λέξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απροσδόκητος. Αν θα μπορούσα να δώσω ένα στίγμα, θα μιλούσα για έναν κατά βάση ψυχεδελικό δίσκο, όμως το «South Of Reality» δεν είναι μόνο αυτό. Οι πειραματισμοί, τα acid, αλλά και τα μπόλικα pop στοιχεία δίνουν προσωπικότητα στο album, το οποίο φαντάζει αρκετά δουλεμένο στις λεπτομέρειές του. Για παράδειγμα, οι φωνές των δύο αντρών αλληλοσυμπληρώνονται, το μπάσο του Claypool έχει ρόλο δίχως όμως να «καπελώνει» τα τραγούδια, ενώ οι χίπικες καταβολές του Lennon δεν κουράζουν. Με αρκετά στοιχεία κλασικού prog στον ήχο τους, το «South Of Reality» θα θυμίσει στους fans τις κορυφαίες στιγμές των ELO, την ψυχεδελική εποχή των Beatles, δίχως να λείπουν και πιο μοντέρνα στοιχεία. Τα «Blood And Rockets», «Boriska» και «Cricket Chronicles Revisited» συνοψίζουν όλα τα παραπάνω και είναι λόγοι για να δώσετε ακροάσεις σε αυτό το διαμαντάκι.

Συγκρότημα: The Claypool Lennon Delirium
Album: South Of Reality
Label: ATO
Ημ. Κυκλοφορίας: 22/02/2019

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top