O σεφ Κώστας Κωβαίος, δημιουργεί ένα πιάτο βασισμένο στις γεύσεις της Τοσκάνης και εμπνευσμένο από το 19λεπτο ομώνυμο έπος των Dream Theater, όσο περίπου χρειάζεται και η εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή κομμένη σε φέτες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
100 γρ. σπανάκι
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 ml Chianti (κρασί από την Τοσκάνη)
50 ml κρέμα γάλακτος
100 ml ζωμό κοτόπουλου
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι – Μαύρο πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο

countoftuscanyin
Εκτέλεση:

Kόβουμε τα φιλέτα σε φέτες και τα μαρινάρουμε με αλάτι,πιπέρι,λίγο θυμάρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια κι από τις δύο πλευρές για 3’ από κάθε πλευρά.Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο,την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2-3’.Σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε για 1΄και προσθέτουμε το ζωμό.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει ελάχιστος ζωμός στο τηγάνι,αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο,την κρέμα γάλακτος,τα ντοματίνια και λίγο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε από την φωτιά,προσθέτουμε το σπανάκι,την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα του,μαζί με το ζυμαρικό της αρεσκείας μας ή νιόκι πατάτας.

Ο Κωβαίος Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1981 κι από μικρός έδειξε μια προτίμηση στην μαγειρική τέχνη και τον rock/heavy ήχο (κάτι που ισχύει ακόμα). Σπούδασε μαγειρική στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου και εργάζεται στον χώρο της εστίασης από το 1999. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Holiday Inn (νυν Crowne plaza),το Jackson Hall και τον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου και είχε πολυετή παρουσία. Εδώ και 3 χρόνια είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα συνταγογραφεί για το site της ΕΡΤ. Δηλώνει λάτρης του καλού φαγητού,της μπύρας και του οίνου και προσπαθεί να βρεί την χρυσή τομή μεταξύ της μουσικής και της γαστρονομίας.