ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Coyote’s Arrow – Aho

Με μέλη που έχουν γράψει χιλιόμετρα στην Ελληνική σκηνή, οι Coyote’s Arrow ήταν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι. Για αυτό είχε φροντίσει και το προ διετίας ντεμπούτο EP τους «Desert», το οποίο έστρωσε ουσιαστικά τον δρόμο για την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Το «Aho» είναι ένας δίσκος…

Με μέλη που έχουν γράψει χιλιόμετρα στην Ελληνική σκηνή, οι Coyote’s Arrow ήταν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι. Για αυτό είχε φροντίσει και το προ διετίας ντεμπούτο EP τους «Desert», το οποίο έστρωσε ουσιαστικά τον δρόμο για την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Το «Aho» είναι ένας δίσκος που ενσωματώνει όλες τις επιρροές της μπάντας, βγάζοντας όμως τον δικό του χαρακτήρα. Η καυστικότητα των New Model Army είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό, όμως δεν είναι μόνον αυτό. Η μπάντα αγκαλιάζει με την ίδια στοργή το garage/punk της Δυτικής Ακτής, τον πρωτόλειο ήχο του Palm Desert και φυσικά την Αγγλική ανεξάρτητη σκηνή των 80s και 90s. Η επιτυχία του δίσκου είναι πως όλο αυτό γίνεται με συνοχή, με τα κομμάτια να έχουν συνέχεια και μουσική συνέπεια. Το «Operator» ανοίγει το album με έντονο το χρώμα της ερήμου, με το «Coyote’s Arrow» που ακολουθεί να βγάζει μια πιο indie διάθεση. Η tribal διάθεση του «Insane» είναι η κλωτσιά που κάνει το album να απογειωθεί, με το «Reborn» που ακολουθεί να είναι η πιο μελωδική στιγμή του «Aho». Το αγαπημένο μου «Rage» μυρίζει βενζίνη και μπαρούτι, με τα Κογιότ να ακούγονται οργισμένα, ενώ το «Go Down» επαναφέρει την μελωδία στο προσκήνιο, με το άψογο groove, τις υπέροχες φωνητικές μελωδίες και τις heavy κιθάρες. Ο επίλογος ανήκει στο «Testify», με την μπάντα να χτίζει σταδιακά την punk έκρηξή της. Το «Aho» είναι το ιδανικό soundtrack των ταραγμένων καιρών που ζούμε.

Συγκρότημα: Coyote’s Arrow
Album: Aho
Label: The Lab
Ημ. Κυκλοφορίας: 15/12/2018

 

 

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top