ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Crypt Trip – Haze County

Με σπασμένα φρένα δείχνουν να τρέχουν οι Crypt Trip, που σε λιγότερο από έναν χρόνο από την κυκλοφορία του «Rootstock» επιστρέφουν στην δισκογραφία με το «Haze County». Και ναι, όσοι τους παρακολουθείτε συστηματικά, μπορείτε να μαντέψετε ότι οι Αμερικανοί έχουν πλέον αλλάξει ύφος. Στον προκάτοχο του έκανα λόγο για μια…

Με σπασμένα φρένα δείχνουν να τρέχουν οι Crypt Trip, που σε λιγότερο από έναν χρόνο από την κυκλοφορία του «Rootstock» επιστρέφουν στην δισκογραφία με το «Haze County». Και ναι, όσοι τους παρακολουθείτε συστηματικά, μπορείτε να μαντέψετε ότι οι Αμερικανοί έχουν πλέον αλλάξει ύφος. Στον προκάτοχο του έκανα λόγο για μια μπάντα που είχε περισσότερα hard rock και νότια στοιχεία, με τους Black Sabbath να παρακολουθούν διακριτικά. Εδώ η στροφή πλέον είναι ολοκληρωτική, με τους Crypt Trip να έχουν ως σημείο αναφοράς τους Allman Brothers και τους Lynyrd Skynyrd, κάτι άλλωστε που φαίνεται ακόμα και από το εξώφυλλο. Η μουσική τους βέβαια παραμένει ακόμα θορυβώδης, τα ψυχεδελικά στοιχεία υπάρχουν διάσπαρτα, ενώ και η hard rock πλευρά της μπάντας έχει σαφή ρόλο, ειδικά σε κομμάτια όπως το «To Be Whole», με τα «Forward», «Free Rain», «16 Ounce Blues» (μου έφερε στο μυαλό τους Eagles) και «Wordshout» να δείχνουν αυτό που σήμερα πρεσβεύουν οι Crypt Trip. Σε κάθε περίπτωση, το «Haze County» είναι ένας δίσκος φτιαγμένος με αγάπη και μεράκι που οι φίλοι του κλασικού και νότιου rock αξίζει να ακούσουν.

Συγκρότημα: Crypt Trip
Album: Haze County
Label: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας: 08/03/2019

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top