ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Dave Eugene Edwards & Alexander Hacke – Risha

Η ανακοίνωση της συνεργασίας των Dave Eugene Edwards (Wovenhand) και Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten) ήταν όλο υποσχέσεις, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο σπουδαίους μουσικούς της γενιάς μας οι οποίοι αποφάσισαν να μπουν μαζί στο studio με καθαρά καλλιτεχνικά κριτήρια. Οι δύο άντρες είχαν συνεργαστεί και παλιότερα τόσο στην…

Η ανακοίνωση της συνεργασίας των Dave Eugene Edwards (Wovenhand) και Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten) ήταν όλο υποσχέσεις, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο σπουδαίους μουσικούς της γενιάς μας οι οποίοι αποφάσισαν να μπουν μαζί στο studio με καθαρά καλλιτεχνικά κριτήρια. Οι δύο άντρες είχαν συνεργαστεί και παλιότερα τόσο στην ταινία The Glasshouse, όσο και στο album «Laughing Stalk» των Wovenhand. Η εκτίμηση της δουλειάς και η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, έχει πλέον καρπό που ακούει στο όνομα «Risha», το οποίο στα Αραβικά σημαίνει φτερό. Ατμοσφαιρικό και πειραματικό, το album «δένει» τον σύγχρονο folk ήχο και την Americana με το industrial και το ambient, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως ατμοσφαιρικό και εντυπωσιακό. Οι πειστικές ερμηνείες, τα κιθαριστικά ξεσπάσματα, τα κρουστά αλλά και η γενικότερη μαεστρία που κινούνται οι Edwards και Hacke από το ένα είδος στο άλλο, δίχως να διαταράσσεται η ομοιομορφία του τελικού αποτελέσματος, είναι εντυπωσιακή. Το «Risha» έχει σαφή λόγο ύπαρξης και ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια κάποια στιγμή στο μέλλον.

Καλλιτέχνες: Dave Eugene Edwards & Alexander Hacke
Album: Risha
Label: Glitterhouse
Ημ. Κυκλοφορίας: 22/06/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top