Με αφορμή την υποψηφιότητα της πόλης για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το 2021.

Έναν σπουδαίο σύμμαχο στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021 θα έχουν οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή της Ελευσίνας, με τους Dead Can Dance να στηρίζουν την προσπάθεια και να κυκλοφορούν το κομμάτι «Eleusis».

Οι Dead Can Dance, έχοντας γράψει το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αντλούν συχνά έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ η ιδιαίτερα εκλεκτική αισθητική τους είναι έντονα επηρεασμένη από την ελληνική μουσική (αρχαία & Βυζαντινή).

Ύστερα από πρόταση της Ελευσίνας 2021, και συγκεκριμένα της Ελευσίνιας δημιουργού Λίας Δήμου, οι Dead Can Dance δημιούργησαν το -δίχως οικονομικές αξιώσεις- ‘’ELEUSIS’’, μια μουσική σύνθεση εμπνευσμένη από την πόλη και την ιστορία της. Σκοπός, η υποστήριξη και μετάδοση του οράματος της Ελευσίνας 2021, για τη «Μετάβαση στην EUphoria».

Το βίντεο που πλαισιώνει το ‘’ELEUSIS’’ αποτελείται από αποσπάσματα λήψεων που έγιναν στην πόλη της Ελευσίνας κατά την περίοδο του Οκτωβρίου 2016. Η κινηματογραφίστρια Mari Shibata (London, UK), αφού περιηγήθηκε στις γειτονιές της Ελευσίνας, αποτύπωσε στιγμές της, εμπνευσμένη από το όραμα της Ελευσίνας 2021 για τη μετάβαση στην EUphoria και το ‘’ELEUSIS’’ των Dead Can Dance. Η αποτύπωση της πόλης από ψηλά, έγινε από τον Ελευσίνιο Λάμπρο Ντοβίνο.

Συντελεστές παραγωγής:
• Λία Δήμου (Sound Artist / Eleusis, Greece – currently based in London, UK) – Ιδέα, οργάνωση, επίβλεψη.
• Mari Shibata (Journalist & Filmmaker / London, UK) – Κινηματογράφηση, σκηνοθεσία, μοντάζ. http://www.marishibata.com
• Λάμπρος Ντοβίνος (Film Editor / Eleusis, Greece) – Εναέριες λήψεις
• Γιάννης Τσιατσιάνης (Eleusis, Greece) – Τοπικός συντονιστής κινηματογράφησης και παραγωγής.

Ακούστε το «Eleusis» των Dead Can Dance και δείτε το video clip που το συνοδεύει.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST