ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Deafheaven – Ordinary Corrupt Human Love

Θα χρειαστεί να στύψεις πολύ το μυαλό σου για να πεις κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί για τους Deafheaven. Το 2013 έστρεψαν πάνω τους όλα τα βλέμματα με το αψεγάδιαστο «Sunbather», ενώ δύο χρόνια αργότερα το «New Bermuda» σόκαραν ξανά κοινό και κριτικούς με την ανεξάντλητη έμπνευσή τους. Φέτος,…

Θα χρειαστεί να στύψεις πολύ το μυαλό σου για να πεις κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί για τους Deafheaven. Το 2013 έστρεψαν πάνω τους όλα τα βλέμματα με το αψεγάδιαστο «Sunbather», ενώ δύο χρόνια αργότερα το «New Bermuda» σόκαραν ξανά κοινό και κριτικούς με την ανεξάντλητη έμπνευσή τους. Φέτος, επανέρχονται με το τέταρτο full length τους, προσπαθώντας να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τους μουσικούς τους ορίζοντες. Με περισσότερα καθαρά φωνητικά, ακόμα πιο πολλές αιθέριες post μελωδίες, η black αισθητική της μπάντας μπαίνει εδώ σε δεύτερη μοίρα. Το πιάνο αλλά και το συναισθηματικό κιθαριστικό solo του εναρκτήριου «You Without End» αποζημιώνει τον ανοιχτόμυαλο μουσικόφιλο στο έπακρο, με τα «Honeycomb», «Glint» και «Worthless Animal» να έρχονται πιο κοντά στις προηγούμενες δουλειές του group φλερτάροντας περισσότερο με τον ήχο του «New Bermuda». Το «Canary Yellow» είναι η πιο κινηματογραφική στιγμή στο «Ordinary Corrupt Human Love» ενώ η Chelsea Wolfe ανεβάζει επίπεδο το συναισθηματικό «Night People». Οι Deafheaven πιέζουν ακόμα περισσότερο τα όρια τους, φέρνουν νέο αέρα στα πανιά τους και η μουσική τους είναι ακόμα περισσότερο απρόβλεπτη και περιπετειώδης. Με λίγα λόγια, το metal όπως πρέπει να παίζεται σήμερα.

Συγκρότημα: Deafheaven
Album: Ordinary Corrupt Human Love
Label: ANTI-
Ημ. Κυκλοφορίας: 13/07/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top