ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Deftones – Gore

Ο Chino Moreno είναι από τους ανθρώπους που έχουν απόλυτη αίσθηση του που βαδίζει η μουσική στις μέρες μας και με όπλο αυτή του την οξυδέρκεια οδηγεί με απόλυτη ασφάλεια το άρμα των Deftones. Το «Gore» έχει αρκετά από τα στοιχεία των Palms και των Crosses (†††), ταυτόχρονα όμως διατηρεί…

Ο Chino Moreno είναι από τους ανθρώπους που έχουν απόλυτη αίσθηση του που βαδίζει η μουσική στις μέρες μας και με όπλο αυτή του την οξυδέρκεια οδηγεί με απόλυτη ασφάλεια το άρμα των Deftones. Το «Gore» έχει αρκετά από τα στοιχεία των Palms και των Crosses (†††), ταυτόχρονα όμως διατηρεί την σπιρτάδα που πάντοτε έβγαζαν στη μουσική τους οι Deftones. Πειραματικό όσο χρειάζεται, το νέο album των Αμερικανών δε φοβάται να δανειστεί αρκετά κινηματογραφικά στοιχεία αλλά και στοιχεία από το trip hop και την electronica μέχρι και την pop. Οι κιθάρες στο «Doomed User» συνδέουν ιδανικά το παρελθόν και το παρόν της μπάντας ενώ η συμμετοχή του Jerry Cantrell στο «Phantom Bride» δίνει μια κλασική ως και blues απόχρωση την οποία απόλαυσα ιδιαίτερα. Συνεχώς εξελισσόμενοι, οι Deftones παίζουν αυτό που αρκετές από τις μπάντες του «σιναφιού» τους δε τόλμησαν ποτέ με αποτέλεσμα να παραμείνουν στάσιμες. Από τα albums που εκπλήσσουν ευχάριστα τον ακροατή κάτι που δυστυχώς συμβαίνει όλο και σπανιότερα πλέον.

Συγκρότημα: Deftones
Album: Gore
Label: Reprise
Ημ. Κυκλοφορίας: 08/04/2016

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top