ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Devil And The Almighty Blues – II

Όσοι λάτρεψαν το ομώνυμο ντεμπούτο των Νορβηγών το 2015 -και δεν ήταν λίγοι αυτοί- περίμεναν με ανυπομονησία το επόμενο βήμα. Δύο χρόνια μετά, οι Σκανδιναβοί δεν αλλάζουν υλικά και ακολουθούν την ίδια πετυχημένη συνταγή που τους έκανε γνωστούς. Το «II» μοιάζει απλό αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά μελετημένο και δουλεμένο σαν…

Όσοι λάτρεψαν το ομώνυμο ντεμπούτο των Νορβηγών το 2015 -και δεν ήταν λίγοι αυτοί- περίμεναν με ανυπομονησία το επόμενο βήμα. Δύο χρόνια μετά, οι Σκανδιναβοί δεν αλλάζουν υλικά και ακολουθούν την ίδια πετυχημένη συνταγή που τους έκανε γνωστούς. Το «II» μοιάζει απλό αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά μελετημένο και δουλεμένο σαν κυκλοφορία. Με τα θεμέλια της μουσικής των The Devil And The Almighty Blues να βρίσκονται φυσικά εκεί που δηλώνει και το όνομά τους, οι ψυχεδελικές και heavy rock προεκτάσεις δίνουν χώρο στο συγκρότημα να εξερευνήσει αχανή μουσικά τοπία, κάτι που υποδηλώνουν και οι μακροσκελείς συνθέσεις τους. Το riff στο εναρκτήριο «These Are Old Hands», αλλά και το εκπληκτικό «Low» θα σου αποδείξουν πως αυτοί οι Βόρειο-Ευρωπαίοι «νιώθουν» και με το παραπάνω. Το «II» με την αμεσότητα του θα πείσει ακόμα και τους τελευταίους που αγνοούσαν και σνόμπαραν ένα από τα πιο hot prospects της ευρύτερης heavy rock σκηνής.

Συγκρότημα: The Devil And The Almighty Blues
Album: II
Label: Stickman
Ημ. Κυκλοφορίας: 17/03/2017

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top